Výstava Stavby roku je k vidění v TechTower na Světovaru

Expozice představující na čtyři desítky staveb, které letos usilovaly o titul Stavba roku Plzeňského kraje, se přesunula do Plzně, kde stráví Vánoce i vstup do nového roku.

Cílená propagace v Plzni

Až do 14. ledna budou panely s fotografiemi soutěžních děl a hodnocením poroty umístěny ve vstupních prostorách TechTower na Světovaru. Zdejší rekonstrukce památkově chráněných objektů na nejmodernější centrum výzkumných pracovišť získala Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu.

Přímo v prostorách jedné z staveb oceněných v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2022 je nyní možné vidět také všechna ostatní stavební díla, která se tohoto klání účastnila. Zrekonstruovaný plzeňský brownfielf TechTower na Světovaru totiž hostí putovní výstavu, kde si mohou návštěvníci prohlédnout všech 40 soutěžních staveb z celého Plzeňského kraje, poznat stavby oceněné a přečíst si hodnocení odborné poroty. Pomocí QR kódu se mohou na svém telefonu podívat také na krátká videa k jednotlivým stavbám.

TechTower si ze soutěže odnesl Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu. Objekt s bývalou vodárenskou věží byl modernizován se zaměřením na výzkumnou činnost.  Slovy odborné poroty soutěže Stavba roku Plzeňského kraje tu bylo pro nové funkce efektivně využito stávajících prostor s maximální snahou o zachování historických prvků a konstrukcí. Zajímavým prvkem, který se podařilo v objektu umístit, je zkušební bazén pro testování ponorek.

„Plzeňský TechTower, který je jedním z nejmodernějších technologických parků v Česku, sbírá od svého otevření jednu cenu za druhou. Získání ocenění ve Stavbě roku Plzeňského kraje za příkladnou rekonstrukci brownfieldu je pro nás signálem, že v Plzni děláme skvělé věci. Těší mě, že můžeme tuto známku kvality zprostředkovat lidem v TechToweru prostřednictvím výstavy z letošního ročníku soutěže,“ uvedl Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.
 
O život v oceněném technologickém parku TechTower se stará Správa informačních technologií města Plzně. „Máme radost z toho, jak komunita v TechToweru roste. Na počátku byla technicky orientovaná, dnes se tu daří i aktivitám kolem marketingu a obchodu. TechTower stojí na vrcholu Plzeňského inovačního ekosystému PINE, poskytuje zázemí mladým lidem a inovativním nadšencům, kteří se rozhodli v Plzni rozjet vlastní byznys a přinést Plzeňanům kvalitní pracovní místa. TechTower je místo, kde se rodí budoucnost našeho města,“ řekl Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

       V letošním ročníku soutěže byl titul Stavba roku Plzeňského kraje 2022 udělen třem stavebním dílům. Titul si odnesly novostavba hlavní budovy Lékařské fakulty v Plzni, která získala zároveň i Cenu veřejnosti, rekonstrukce Velké synagogy a Rabínského domu v Plzni a bytová Rezidence Hradišťská v Plzni. Cenu poroty si vysloužila rekonstrukce Semlerovy rezidence v Plzni. Tři plzeňské stavby porota ohodnotila čestným uznáním – bytový dům pro seniory na Nové Hospodě, rodinný dům na Bručné a sportovní halu v Krašovské ulici. Cenu hejtmana Plzeňského kraje získala záchrana Domu U Tří růží v Nepomuku, Cenu primátora města Plzně nové bytové domy Světovar. A plzeňský Světovar bodoval i u Ministerstva průmyslu a obchodu, které ocenilo rekonstrukci místního bývalého pivovaru na TechTower. Cena Svazu podnikatelů ve stavebnictví zamířila k rekonstrukci tramvajové vozovny v Plzni.
      
       Všechny nominované stavby z posledního i několika předchozích ročníků soutěže si lze prohlédnout také online na novém webu www.mapastavbyrokupk.cz. Na interaktivní mapě se vedle fotografií a popisků staveb dají najít také GPS souřadnice, které zájemcům umožní stavby navštívit a vidět na vlastní oči.

Informace o soutěži jsou zveřejněné na www.stavbarokupk.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka