Výstavba bytů na Zátiší pokračuje, zájemci z řad seniorů a postižených se mohou hlásit

Do 13. července se mohou přihlašovat o byty zájemci z řad seniorů a osob se zdravotním postižením, kteří by chtěli bydlet v městských bytech budovaných v plzeňské lokalitě Zátiší.

Jarní servisní akce AUTO CB

V září zde město dokončí výstavbu druhé etapy, a právě o pronájem bytů o velikosti 1+kk a 2+kk z této etapy mohou lidé žádat. Nabídka je zveřejněna na realitním portále https://byty.plzen.eu, případně mohou zájemci přijít i osobně do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8, a to v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin.

„Vloni jsme ukončili první etapu výstavby bytových domů na Zátiší, kdy bylo vybudováno osm domů se 77 byty, z toho 11 bytů bylo vyčleněno pro seniory a osoby se zdravotním postižením a dále 10 bytů jako bezbariérových. V září dokončíme druhou etapu, a to o deseti bytových domech se 102 byty, z nichž 38 bude určených pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ přiblížil náměstek primátora David Šlouf, který za projektem stojí a na starost má oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města.

Byty jsou o velikosti 2+kk a 1+kk. Město je nabízí na realitním portále https://byty.plzen.eu/ nebo na vývěsce informací v Jagellonské ulici č. 8. „Aby se zájemce o byt mohl ucházet, musí mít vytvořenou registraci na dostupné bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, kterou provede na uvedené internetové adrese,“ přiblížila Karolína Vodičková, vedoucí Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

První byty z druhé etapy výstavby již byly nabídnuty k přihlášení zájemců, uzávěrka přihlášek byla 6. dubna 2022 a nyní probíhá vyhodnocení a výběr nájemců. Druhá nabídka bytů v této lokalitě pro uvedenou cílovou skupinu byla zveřejněna 1. června 2022 a zájemci se budou moci na byty přihlašovat do 13. července 2022 včetně.

Pokud zájemce nemá přístup k internetu, může přijít do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8. „Tam mu pracovníci s vytvořením registrace pomohou, sdělí mu nabídku volných bytů a pomohou s přihlášením na vhodný byt. S přihlášením na byty také mohou pomoci sociální pracovníci na úřadech městských obvodů, a to podle bydliště žadatele,“ doplnil náměstek David Šlouf.

K návštěvě Kontaktního místa pro bydlení je možné se objednat i prostřednictvím úřadu bez čekání na adrese www.uradbezcekani.cz, není to ale podmínkou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka