Vyzkoušejte cyklostezku Ohře, z Plzně se k ní vydá speciální vlak

České dráhy pořádají jízdu výjimečného, mimořádného cyklovlaku, který nabídne cykloturistům možnost odhalit kouzelnou cyklostezku Ohře a zajímavá místa, která se na ní nacházejí.

Cílená propagace v Plzni

Jedná se například o národní přírodní památku Svatošské skály, historické město a hrad Loket, ojedinělou krytou dřevěnou lávku v Kynšperku nad Ohří a řadu dalších zajímavostí.

Cyklovlak vyjíždí v sobotu  6. května 2023 v 7:45 hod. z plzeňského hlavního nádraží a přijede do Karlových Varů dopoledne kolem desáté hodiny. Zpátky z Karlových Varů vlak odjede v 16:40 hod.. Nástup na zpáteční cestě bude možný v Karlových Varech (odj. 16:40), v Sokolově (odj. 17:13), v Kynšperku nad Ohří (odj. 17:30), v Chebu (odj. 17:51) a v Mariánských Lázních (odj. 18:19).

Souprava bude sestavena z klasických osobních vozů včetně oblíbeného bufetového vozu. Pro přepravu kol jsou vyhrazeny speciální vozy, ve kterých budou kola přepravena formou úschovy během přepravy. Cestujícím doporučujeme včasný příchod k vlaku, aby byla zajištěna pohodlná nakládka velkého množství kol. Díky speciálním vozům na přepravu kol je kapacita spoje více než 150 jízdních kol. Zájemcům o výlet doporučujeme včasný nákup cestovních dokladů v předprodeji.

Ve vlaku platí zvláštní jízdné. Globální cena zahrnuje zpáteční jízdné pro cestujícího, přepravné za kolo a také rezervaci pro kolo. Plné jízdné je 350,- Kč, cena pro děti od 6 do 15 let 260,- Kč. Jízdenky je možné zakoupit v předprodeji v pokladnách železničních stanic a také na e-shopu Českých drah.

Více informací na: https://www.cd.cz/vlakem-na-vylet/vylet/plzenstribrokarlovy-vary/kam-na-vylet-na-kole-svezte-se-cyklovlakem-do-karlovych-varu/17433

Také všechny pravidelné spoje Českých drah na Plzeňsku zajišťují přepravu jízdních kol. S kolem se lze vydat z Plzně jak na Šumavu, tak podél místních řek na jednodenní i vícedenní putování. S kolem lze cestovat také dálkovými vlaky, např. na jih Čech, Vysočinu nebo do Prahy a navazujícími spoji do dalších koutů České republiky nebo do zahraničí. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.05.2023 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka