Vyzkoušejte magnet fishing: Dobrodružnou zábavu u vody

Magnet fishing je novodobý lov pokladů z hlubin rybníků, řek, jezer i městských stok. Stačí vám k tomu pevné lano a hodně silný neodymový magnet. Jak začít?

Jarní servisní akce AUTO CB

Magnet fishing je novodobý lov pokladů z hlubin rybníků, řek, jezer i městských stok. Místo potápěčského obleku vám stačí pevné lano, ke kterému přivážete hodně silný neodymový magnet. Pak jen hodíte do vody a vytáhnete nahoru. Přečtěte si, jak na to a vyzkoušejte magnetic fishing také.

Výbava pro magnet fishing

Magnetický lov, magnet fishing či magnetic fishing se dá provozovat všude, kde je nějaká vodní nádrž nebo tok. Ale jde to i na suchu. Silný magnet na laně můžete spustit i do staré vyschlé studny.

Potřebujete k tomu:

1) Silný neodymový magnet pro lovce pokladů

Základem úspěšného lovu je dostatečně silný magnet. Pro magnet fishing seženete magnet s magnetickou silou od 135 kg až po super silný magnet určený zkušeným lovcům o magnetické síle 2×1100kg!

Magnet může být jednostranný, s nosným okem nahoře, anebo oboustranný. K němu můžete oko přišroubovat i z boku a magnet táhnout po dně „naležato“. Tím se šance na úspěšný lov zvyšuje.

2) Pevné lano na magnet fishing

Magnet musíte k něčemu přivázat, aby se dal na dno spustit. Ideální je pevné lano z polyesteru, které používají i jachtaři pro napínání plachet. Horolezecké lano vhodné není, protože moc pruží.

K dispozici jsou 15metrová lana nebo lano pro magnetic fishing o délce 30 metrů s nosností 355 nebo 550 kilogramů. Jeden konec lana přivažte k oku magnetu a druhý konec třeba ke stromu nebo zábradlí na břehu. To je taková pojistka, aby vám lano nevyzklouzlo z rukou.

3) Ochranné rukavice pro magnetic fishing

Pokud magnet spouštíte do hlubin nebo vhazujete dál od břehu, lano prokluzuje mezi prsty a můžete si je popálit či odřít. Je proto dobré mít kvalitní rukavice na magnet fishing, například s nitrilovým protiskluzovým povrchem. Ochráníte si tak ruce i před nečistotami a bahnem.

4) Kýbl na poklady a pár dalších drobností

Co dalšího se vám do terénu hodí? Ještě plastový kýbl na případné úlovky. Do něj pak můžete uschovat i mokré lano a magnet. Vhod přijde antibakteriální gel na ruce, v chladnějších dnech termoska s čajem a něco na focení nálezů, stačí mobil.

Tip: Čtěte rady a návody pro magnet fishing na blogu Magnetik.cz

Jak začít s magnet fishingem

Jak začít lovit? Když dorazíte na vytipované místo, magnet přivažte k lanu pevným uzlem. Vhodná je třeba dračí smyčka. Magnet spusťte až na dno nebo vhoďte do vody dál od břehu. Pomalu magnet po dně táhněte k sobě a nakonec vytáhněte z vody. Přicvaklo se k němu něco? Pokud zatím ne, zkuste to znovu o kousek vedle. A příště třeba na jiném místě.

Kam vyrazit na magnet fishing

Kde se dá s magnetem lovit? Nejlepší jsou místa, kde se pohybuje hodně lidí, anebo v minulosti pohybovalo. To jsou třeba hráze rybníků, nábřeží řek, přístavní mola, okolí mostů. Avšak ať máte na lov klid, vydejte se tam raději tehdy, když jsou lidé doma, například brzy ráno, pozdě večer nebo když mrholí a je zima.

Co se dá magnetem najít za poklady?

Nejčastěji budete z vody tahat hlavně kusy drátů, rezavé trubky od kamen, ráfky, disky kol aut, kusy jízdní kol. Ale někdy se podaří vylovit i celé jízdní kolo, koloběžku nebo moped, zřídka pohozený (většinou už prázdný) trezor, nebo dokonce starou munici. Na tu však dejte pozor, může být životu nebezpečná. Takový nález hned z místa raději hlaste policii.

Jaké je základní pravidlo lovce pokladů? Ať z vody vytáhnete cokoliv, nikdy to nevhazujte zpět a vše odneste pryč.

Úspěšný magnetický lov!

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.03.2021 16:32




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka