Významní zaměstnavatelé v Plzeňském kraji podporují očkování

Hejtmanka Ilona Mauritzová se zúčastnila pravidelného setkání jednatelů významných německých výrobních a engineeringových společností, které dlouhodobě působí v Plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

Hlavním předmětem setkání zástupců významných zaměstnavatelů kraje s hejtmankou byla epidemická situace v kraji a možnosti spolupráce zúčastněných stran v oblasti protiepidemických opatření a očkování. Akci pořádala plzeňská pobočka Česko-německé obchodní a průmyslové komory a Obchodní a průmyslové komory Regensburg.

Zástupci firem, kteří reprezentují téměř 19 000 pracovních míst v Plzeňském kraji, diskutovali s hejtmankou Ilonou Mauritzovou o aktuální epidemické situaci, o realizaci preventivních opatření a také o testování zaměstnanců.

„Atmosféra setkání byla velmi přátelská a osobně jsem si potvrdila ochotu velkých zaměstnavatelů našeho kraje spolupracovat s námi v tak kritické době, jakou současná epidemie beze sporu je. S ohledem na situaci mě velmi potěšil výsledek testování zaměstnanců, které řada velkých firem prováděla ještě před nařízením vlády ve spolupráci s krajem a Krajskou hospodářskou komorou. Nebylo nalezeno žádné ohnisko onemocnění covid-19,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Většina přítomných firem potvrdila, že začala testovat své zaměstnance ještě před nařízením Vlády ČR, tedy testuje své zaměstnance dlouhodobě. Procento pozitivních záchytů ve firmách se nadále pohybuje průměrně pod 0,5 %.

Firmy jsou podle jejich zástupců připravené aktivně podpořit regionální očkovací kampaň Plzeňského kraje a zároveň se do očkování zapojit jakmile budou proočkované prioritní skupiny obyvatel a k dispozici dostatek vakcín.

„Jsme jako firmy připraveny podpořit situaci v regionu a to, ať už se jedná o informovanost zaměstnanců o očkování, tak o nabídku vlastních prostor a infrastruktury k urychlení očkování nebo převzetí nákladů s očkováním spojených,“ shrnul za přítomné společnosti v rámci diskuse Dr. Mathias Eickhoff, jednatel společnosti ZF Engineering Plzeň s.r.o.

„V současné době se potýkáme s nedostatkem vakcín. Očkujeme podle očkovací strategie dané státem a proto nyní jsou prioritou stále senioři a chronicky nemocní lidé. Až bude možnost očkovat také širší veřejnost, spolupráci významných zaměstnavatelů v oblasti očkování jejich kmenových zaměstnanců uvítáme. Logisticky i časově bude tato cesta pro všechny významně jednodušší,“ doplnila hejtmanka Ilona Mauritzová.

Poznámka redakce: Užitečné odkazy na PDF ke stažení


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka