Wohnouti se v Besedě představí v akustickém obleku

Oblíbená česká klubová a festivalová kapela Wohnout se převlékla do akustického obleku a vyrazí na unplugged tour. Změnila aranže, rozrostla se na chvíli o jednoho člena, naučila se na řadu nových nástrojů a láká na divadelní scénu. Své písně včetně těch nejzásadnějších hitů zahraje v upravených akustických verzích také v Měšťanské besedě, a to na koncertě Wohnout Unplugged 11. prosince od 19:30 ve Velkém sále.

Cílená propagace v Plzni

Zažít rockovou kapelu v divadelním sále s sebou nese netradiční dojmy, které vytváří nejen prostředí koncertu, ale i výběr hitů kapely ve speciálních akustických úpravách a použití pro Wohnouty zcela nových hudebních nástrojů, jako jsou xylofon, tuba, banjo nebo trombon.

Skupinu Wohnout z Prahy tvoří bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových (oba kytara a zpěv), baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk (Fenek) Steiner. Potvrzeným hostem turné je houslista Vojta Lavička.

„V rámci šetření elektrické energie jsme se rozhodli vyrazit na své druhé unplugged tour a tím dopřát zasloužený odpočinek zesilovačům,“ vysvětluje se smíchem zpěvák Honza Homola. 

Wohnouti přitom měli jet akustické turné už před třemi lety, což jim ale překazila covidová pandemie, a pak muselo turné po divadlech ustoupit plánovanému vydání desky HUH.

„Měšťanská beseda sice není ryze divadelní prostor, ale rockový akustický koncert na sezení se sem do Velkého sálu perfektně hodí,“ říká Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí.

Začátky kapely Wohnout se datují už od roku 1988, i když období do roku 1995 sama kapela považuje za chaotické a neopravdové. Pravidelně koncertovat začala na jaře roku 1996. Od té doby hovoří o „nové éře“, v níž odehrála stovky koncertů a vydala svou první desku. Stala se předkapelou při turné skupin Lucie, Žlutý pes a americké skupiny The Offspring v Praze. Vydala také jedno DVD, Bestofku a pár dokumentů.  Všeobecně nejznámější skladbou je Svaz českých bohémů s nejsledovanějším českým videoklipem na Youtube. 

Skupina si získala přízeň posluchačů svou pestrostí, tvrdostí a zároveň melodickými kytarami, českými texty a energickými koncerty. Jací budou v akustickém obleku, na to se můžeme těšit v prosinci. 

Vstupenky na koncert Wohnout Unplugged jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz.

TZ

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka