Z domu na Slovanech ukradli dva trezory, policisté je chytili

Z rodinného domu odcizili nejen dva trezory s obsahem finanční hotovosti, ale i další věci. Vše za necelých 780 000 korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tým policistů usilovně pracoval na objasnění případu, který se po několika měsíční usilovné práci podařilo objasnit. 

Plzeňští kriminalisté usilovně pracovali na případu krádeže, ke kterému došlo v polovině měsíce ledna 2020 v Plzni na Slovanech. V době okolo 10:15 až 13:30 hodin vstoupili zloději neuzamčenými vrátky na soukromý pozemek s cílem zmocnit se cizího majetku v rodinném domě. Za užití síly poškodili zabezpečené vstupní dveře domu, do kterého následně vnikli a celý prohledali. V jeho obytné části poškodili několik uzamčených dveří. Mimo jiné vešli i do dětského pokoje, ve kterém našli dvě dětské pokladničky, které poškodili, aby se dostali k jejich obsahu. V tomto případě se jednalo o nastřádané drobné mince v hodnotě nejméně 700 korun.  V domě měli majitelé dva volně umístěné trezory, které mimo jiné obsahovaly uloženou finanční hotovost v české i cizí měně a cennosti. Dále si s sebou odnesli odložený mobilní telefon a drobné věci. Dotčené věci a cennosti odcizili, kdy jejich manipulací při následném odchodu poškodili zdivo u schodiště, částečně i schody a dlažbu chodby v interiéru domu. Svým jednáním způsobili celkovou škodu za necelých 780 tisíc korun a škodu poškozením za více jak 10 tisíc korun.

Přivolaní kriminalisté na místě činu zajistili maximálně možný počet stop, které následně vyhodnocovali. Získané poznatky prověřovali a dále zjišťovali veškeré okolnosti případu. Během jeho prověřování kriminalisté získali poznatky, které se týkaly místa, kde se pachatelé zbavili odcizených trezorů. Po prověření místa, což byla v tomto případě "Hracholuská přehrada", policisté v součinnosti s hasiči nalezli v hlubinách přehrady oba odcizené trezory, které zajistili pro další potřeby trestního řízení.  Po několika měsíční usilovné mravenčí práci přišli kriminalisté na stopu dvou pachatelů ve věku 34 a 26 let, které v polovině měsíce prosince 2020 obvinili ze spáchání přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody a s přečinem poškození cizí věci spáchaných formou spolupachatelství. Dále zjistili, že mladší z pachatelů má za sebou trestní minulost, ze které se očividně nepoučil a takového jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za takový čin pravomocně potrestán.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.12.2020 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka