Z návěsu ve Štěnovicích vyskákali cizinci a utíkali na Losinou

Ihned po nich začalo pátrat několik policejních hlídek, do akce se zapojil psovod se služebním psem, zásahová jednotka i vrtulník.

Jarní servisní akce AUTO CB

V pondělí 8. března 2021 v 20:20 hodin policisté na tísňové lince 158 přijali oznámení o tom, že ve firmě v katastrálním území obce Štěnovice bylo při vykládce zboží v nákladovém prostoru návěsu tahače Renault mezi paletami nalezeno osm osob cizí státní příslušnosti, ty poté vyskákaly ven a utekly směrem na Losinou.

Ihned po nich začalo pátrat několik policejních hlídek, do akce se zapojil i psovod se služebním psem a dále družstvo zásahové jednotky. Povolán byl i vrtulník Letecké služby Policie České republiky, aby monitoroval situaci a pátral ze vzduchu.

Díky perfektnímu a rychlému nasazení byli do hodiny zásahovou jednotkou tři běženci zajištěni na čerpací stanici v obci Losiná, dalších pět cizinců bylo díky vrtulníku zajištěno v blízkosti čerpací stanice.

Zadržen byl i devětapadesátiletý řidič nákladního vozidla kvůli dalším potřebným úkonům. Případ si převzali kriminalisté Územního odboru Plzeň venkov. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka