Z pátku na sobotu znovu vyjíždí noční víkendové linky

V noci z pátku na sobotu 4. září 2021 opět vyjedou noční spoje linek N55, N91 a N92 spojující Plzeň a okolní města a obce. Linky provozuje ČSAD autobusy Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Noční spoje vyjíždí po několikaměsíční pauze na základě přání obcí, které si linky objednávají.

Linka N55 (460055) pojede z Plzně do Vejprnic, Tlučné a do Nýřan.
Linka N91 (450091) z Plzně do Dobřan, Chlumčan a Přeštic.
Linka N92 (440092) z Plzně do Losiné, Štěnovic, Čižic, Štěnovického a Nebílovského Borku, Šťáhlav, Nezvěstic a Žákavy. 

Jezdit budou vždy v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli a ve vybrané státní svátky. Navazují na noční linky MHD v Plzni.

„Na základě přání obcí po několika měsících obnovujeme provoz nočních linek N55, N91 a N92, kterými doplníme stávající veřejnou dopravu na Plzeňsku,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Noční linka N55 odjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap na Americké třídě v 0:35 hodin, poté zastaví na Centrálním autobusovém nádraží v Plzni v 0:40 hodin a postupně obslouží obce Vejprnice, Tlučná a do Nýřan dorazí 1:02 hodin. Poté se otočí a pojede zpět do Plzně. 

Víkendová noční linka N91 vyjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap v 1:35 hodin a postupně obslouží obce Dobřany, Chlumčany a Přeštice. Zpět z Přeštic pak vyrazí ve 2:12 hodin.

Víkendová noční linka N92 vyjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap v 0:35 hodin a postupně obslouží obce Losiná, Štěnovice, Čižice, Štěnovický a Nebílovský Borek, Šťáhlavy, Nezvěstice a Žákavu. Opačným směrem ze Žákavy do Plzně vyráží sobotní a nedělní spoj vždy v 1:30 hodin.

Na všech třech linkách jsou uznávány předplacené zóny Integrované dopravy Plzeňského kraje (IDPK) a všechny státní slevy pro děti, studenty a seniory. Platit jízdné je možné hotově u řidiče nebo bezhotovostně čipovou kartou ČSAD anebo Plzeňskou kartou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.09.2021 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka