Z plzeňského Škodalandu odstartuje v sobotu 4. retro jízda aneb V čem jsme jezdili za socialismu

Zachovalé či renovované automobily a motocykly prodávané v ČSSR Mototechnou v období let 1948 – 1989 čeká 100 km dlouhá trasa nádhernou krajinou jižního Plzeňska a Klatovska.

Cílená propagace v Plzni

Výstava a odjezd těchto historických vozidel bude 12. srpna na parkovišti sportovního areálu Škodaland u Litické přehrady.

Veteránský sraz socialistických vozidel pořádaný Veterán Car Clubem Plzeň začíná v 8:30 hod. výstavou vozidel na parkovišti v plzeňském Škodalandu. V deset hodin dopoledne již budou odjíždět první vozidla.

Trasa jízdy: Litice, Útušice, Robčice, Štěnovice, Čižice, Štěnovický a Nebílovský Borek, Nebílovy, Netunice, Háje, Osek, Řenče, Libákovice, Letiny, Kbelnice, Újezd, Horšice, Radkovice, Příchovice, Přeštice (náměstí) – výstava vozidel v 11:00 – 12:30 hodin, Skočice, Roupov, Vřeskovice, Biřkov, Křenice, Býšov, Chudenice – výstava vozidel v 13:30 – 15:30 hodin.

„Chtěl bych zdůraznit, že tato akce není v žádném případě propagací bývalého režimu. Je to především sraz vozidel, které někteří aktivně užívali, ať již v produktivním věku či jako novopečení řidiči, automobilů, ve kterých se mnozí jako děti vozili, a která jsou pouze díky nadšencům dochována do dnešních let. Skládáme tím hold všem našim předkům, kteří se na jejich konstrukci a výrobě podíleli“, říká Milan Hampek z pořádajícího Veterán Car Clubu Plzeň.

Městský obvod Plzeň 3 se již podruhé a rád stává partnerem této retro jízdy, která se opět uskuteční v jeho multifunkčním areálu Škodaland.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka