Z Plzně do Vejprnic a Tlučné se cestující vozí novými autobusy

Česká premiéra nové generace městského kloubového autobusu MAN Lion´s City 18C se odehrála na Plzeňsku

Jarní servisní akce AUTO CB

ČSAD autobusy Plzeň nasazuje na příměstské linky do Vejprnic a Tlučné zcela nové nízkopodlažní komfortní autobusy MAN Lion´s City. Celkem šest nových plně vybavených autobusů bude cestující vozit na linkách 55, 66 a N55 na trase mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou. Čtyři z nich jsou standardní dvanáctimetrové, dva velkokapacitní osmnáctimetrové kloubové autobusy nové generace od německého výrobce vyjedou v Česku vůbec poprvé, na Plzeňsku se tedy odehrála celorepubliková premiéra této exkluzivní novinky. 

V sobotu odpoledne po třetí hodině vyjel první dvanáctimetrový MAN v rámci zkušebního provozu, do ostrého provozu pak bude všech šest zbrusu nových autobusů nasazeno v pondělí 14. prosince. 

Autobusy jsou vybaveny klimatizací, vnějšími i vnitřními ukazateli, naváděcí soustavou pro nevidomé a v neposlední řadě bezdrátovou Wi-Fi s bezplatným připojením k internetu pro cestující.

V autobusech bude platit zvláštní tarif jízdného stanovený obcemi i předplatné Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Kromě tradiční platby jízdného u řidiče v hotovosti nebo z čipové karty ČSAD autobusy Plzeň nebo Plzeňské karty mohou nově cestující hradit jízdné také prostřednictvím bezkontaktní platební karty.

Nové vozy MAN Lion´s City mají velmi elegantní a moderní design. Kombinace velkého prosklení, černé plochy a firemního zbarvení ČSAD autobusy Plzeň vypadá atraktivně. Elegantní vzhled podtrhují přední full LED světlomety, stejnou technologii používají i koncová světla. Atraktivní je i interiér. Světle šedá barva vnitřku krásně ladí se zelenými madly a se skořepinovými sedadly v černé barvě se zeleno-bílými vlnkami, na kterých se sedí velmi pohodlně. Velké prosklení skvěle prosvětluje interiér, večer se o totéž stará nepřímé LED osvětlení. Cestující se mohou těšit na Wi-Fi a pět dvouzásuvek USB.

ČSAD autobusy Plzeň pro obce Vejprnice a Tlučná zajišťuje dopravní obslužnost na třech autobusových linkách na trase Plzeň-Vejprnice-Tlučná na základě letos podepsané smlouvy na příštích deset let. Jde konkrétně o linky 440055 Plzeň - Vejprnice - Tlučná, 440066 Plzeň,CAN - Plzeň,Křimice - Vejprnice a noční linku N55 Nýřany - Tlučná - Vejprnice – Plzeň. V rámci celé zakázky ujedou autobusy zhruba 2,6 miliónu km.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka