Z věcí ukradených z auta na plzeňském parkovišti se dlouho neradovali

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 39 a 27 let, které obvinil ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství.

Cílená propagace v Plzni

O tom, že auto není trezor, se začátkem ledna 2024 přesvědčily dvě mladé ženy z Plzně. Podle dosud zjištěných skutečností zaparkovala jedna z poškozených žen své vozidlo na parkovišti před obchodním domem v Plzni městské části Doubravka. Ženy vozidlo řádně uzamkly, na zadních sedadlech ovšem nechaly viditelně položené kabelky, batohy a další cenné věci včetně notebooku.  Po deseti minutách se poškozené vrátily zpět k vozidlu, kde na ně čekalo nemilé „překvapení“, a to rozbitá skleněná výplň u zadních dveří a prázdné zadní sedačky. Věci za téměř 34 tisíc korun byly pryč. Ženy událost ihned oznámily na policii.

Díky výborné operativní činnosti policistů oddělení hlídkové služby, obvodního oddělení Plzeň 4 a oddělení služební kynologie, se za necelou hodinu podařilo prvního z obviněných mužů vypátrat a zadržet. Ten se v momentě, kdy spatřil policejní hlídku, dal na útěk. Přitom postupně odhazoval odcizené věci, konkrétně i odcizené osobní doklady poškozených žen.

39letý muž nebyl na místě činu sám. Druhého z obviněných mužů se podařilo dopadnout díky skvělé práci policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň.

Policejní komisař následně podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který soudkyně akceptovala.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.01.2024 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka