Za kočkami přišly desítky dětí i dospělých návštěvníků

Pořádně živo bylo v sobotu 8. dubna ve spolku Naděje pro kočky v Plzni – Bručné. Na Velikonoční den otevřených dveří tam dorazilo několik desítek dětí i dospělých. Návštěvníci také kočky štědře obdarovali.

Cílená propagace v Plzni

Tradiční Velikonoční den otevřených dveří, který každoročně pořádá spolek Naděje pro kočky z Plzně – Bručné, přilákal i letos desítky dětských i dospělých návštěvníků. „Máme velkou radost, že se tolik lidí z Plzně i okolí zajímá o osudy opuštěných, týraných nebo handicapovaných koček, o které pečujeme,“ říká předsedkyně spolku Helena Straková.

Návštěvníci se dozvěděli podrobnosti o práci spolku a také o jednotlivých kočkách. Dojímal je například osud kocoura, který dostal jméno Zabiják. „Impozantního zrzavého kocoura se zbavila majitelka, jednoduše nám ho hodila do chodby a odešla s tím, že pokud ho nepřijmeme, pustí ho na ulici, aby ho přejelo auto. Vyděšeného kocoura musel někdo krutě týrat, protože se extrémně bál lidí a byl mimořádně agresivní. Veterinář ho musel uspat, aby ho vůbec mohl prohlédnout,“ vzpomíná Helena Straková s tím, že kocour bez varování tvrdě útočil, i když mu chtěli dobrovolníci třeba jen doplnit granule do misky. Právě proto dostal jméno Zabiják. „Po nějakém čase se kocour v naší péči zklidnil a stává se z něj pohodář, i když po nás ještě občas trochu vyjede. Jméno už mu ale zůstalo,“ usmívá se Helena Straková.

Lidé do útulku, který se stará o víc než tři desítky koček, přinesli i spoustu darů, především krmivo, stelivo a čisticí prostředky, přicházeli i s finančními příspěvky. „Jedná se o velikou pomoc. Spolek existuje jen díky štědrosti dárců, a tak si nesmírně vážíme i té nejmenší pomoci,“ dodává Helena Straková.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka