Za vítězství na Mistrovství ČR poděkovali mládežnickým hokejistům zástupci kraje

Hokejový výběr Plzeňského kraje U15, který zvítězil na Mládežnickém mistrovství ČR výběrů krajů hokejistů do 15 let, se v pátek na krajském úřadě setkal se zástupci vedení Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

V rámci neformálního setkání proběhlo předání dárků celému týmu a diskuze k aktuální problematice ve sportu a také ve spolupráci kraje s mládežnickými týmy.

„Sport jako volnočasová aktivita přináší kromě samotné fyzické aktivity také bonusy v podobě práce v týmu, budování vztahů a především životní styl. Ten dává mladým sportovcům v životě řád, pravidla, nové přátele. Proto je takový úspěch, jakého dosáhl krajský hokejový výběr, jasným důkazem toho, že podpora mládežnického sportu je důležitá,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Mládežnické mistrovství ČR výběrů krajů se uskutečnilo v lednu letošního roku v Ústeckém kraji. Probíhá vždy jednou za dva roky, hokejisté v sudých letech poměří síly na Zimní olympiádě dětí a mládeže, v liché roky pak na MMČR výběrů krajů.

Ve finále letošního turnaje hraného v Litoměřicích a Děčíně porazili hokejisté Plzeňského kraje Liberecký kraj vysoko 7:2. Oba týmy na cestě do litoměřického finále ani jednou neprohrály, pouze Plzeňský kraj jednou remizoval.

„Jsem velmi rád, že Plzeňský kraj se může pochlubit tak silnou hokejovou základnou. Hokejový výběr předvedl, že kvalitní hru zvládne a že všechny kluby, které v našem kraji působí, umí vychovat dobré mladé talenty. Věřím, že i na Zimní olympiádě dětí a mládeže, kam i Plzeňský kraj vysílá své sportovce, hokejisté potvrdí kvalitu tohoto sportu u nás,“ říká radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
11.03.2022 16:30



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka