Začala příprava dětských hřišť na jarní sezonu

Na území obvodu MO Plzeň 3 se v těchto dnech provádí pravidelné čistění hřišť a pískovišť. V pondělí se uskutečnilo parní čištění herních prvků v parku Na Hvězdě a také ve 44. Mateřské škole v Tomanově ulici.

Cílená propagace v Plzni

MO Plzeň 3 se stará o celkem 90 hřišť a pískovišť. Každé z nich je potřeba před jarní sezónou vyčistit, aby byla zaručena bezpečnost pro všechny malé obyvatele obvodu, kteří hřiště využívají.

Pravidelná a důsledná starost o každé hřiště je nezbytná. Nálezy nejrůznějších předmětů, které na těchto místech nemají co dělat, totiž nejsou výjimkou. Pracovníci obvodu často nacházejí například víčka od nápojů, baterie, zbytky hraček a pomocí detektorů kovů také dráty, šrouby nebo hřebíky. Detektory jsou na obvodu využívány už pátým rokem a velmi se osvědčily.

„Bezpečnost dětí je pro nás prioritou číslo jedna. Proto každé hřiště prochází pravidelnou údržbou a kontrolou. Speciálně vyškolený pracovník každé hřiště jednou týdne zkontroluje pomocí detektoru kovů a také má na starosti kontrolu všech herních prvků, zda jsou v pořádku,“ vysvětluje starosta David Procházka.

Součástí péče o hřiště je také důkladné vyčistění všech herních prvků. Centrální obvod k tomu využívá sílu páry o teplotě 90 stupňů, která nejenže odstraní z atrakcí a laviček nečistoty jako je špína, lišejník nebo grafity, ale současně herní prvky termálně vydezinfikuje. Čištění probíhá pomocí vroucí vody a páry pod tlakem v rozmezí 70–180 barů, při kterém se nepoužívá žádná chemická látka.

Tímto čistěním prošly herní prvky v pondělí 4. dubna také v parku Na Hvězdě a ve 44. Mateřské škole v Tomanově ulici. „Nezapomínáme samozřejmě ani na hřiště v areálech mateřských škol na území našeho obvodu, která pravidelně prochází důkladným úklidem a čištěním. Všechny prvky také prochází pravidelnými kontrolami technického stavu. Díky tomu udržujeme pro naše děti bezpečné a čisté prostředí,“ dodává Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3. Uvedená technologie byla v roce 2019 původně uvažována pouze pro areály mateřských, nicméně se podařilo ji rozšířit i na veřejná hřiště.

Z celkového počtu 90 hřišť na území MO Plzeň 3 se pět větších komplexů hřišť nachází na Borech a šest na Skvrňanech. Tyto komplexy zahrnují kromě koutků s dětskými prvky také víceúčelová hřiště s umělým povrchem.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka