Začala rekonstrukce vnitrobloku v Lábkově ulici. Přinese i parkovací místa

Vnitroblok v části Lábkovy ulice v plzeňských Skvrňanech se dočká rekonstrukce. Na zatím nevyužitých plochách tam vznikne přibližně 50 nových parkovacích míst, opraví se chodníky a rozšíří zeleň. Náklady činí necelých 14 milionů korun bez DPH.

Cílená propagace v Plzni

Stavba první etapy byla zahájena letos 25. září.

Rekonstrukce zahrnuje vnitroblok Lábkovy ulice od čísla popisného 61 až k číslu 73, dále se jedná o zadní část vnitrobloku Macháčkovy ulice s plochou za obvodní knihovnou ve Skvrňanech. „V lokalitě je navrženo celkem 121 klasických parkovacích míst a sedm pro řidiče se ZTP. Práce zahrnují také chodníkové úpravy a navazující plochy zeleně. Obnoveno zároveň bude veřejné osvětlení. Zvýšení počtu parkovacích míst si vyžádali místní občané. Jsem rád, že jim můžeme vyjít vstříc a odměníme je upravenou částí této ulice, kde poté budou moci i snadněji zaparkovat,“ přiblížil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

První etapa prací potrvá do poloviny letošního prosince. Pokračovat se bude po zimní přestávce další etapou a zcela hotovo by mělo být příští rok v červnu. Stavbu ve výši 13,9 milionů korun bez DPH provádí firma VIDA GROUP s. r. o.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka