Začala škola. Tip na zdravé svačiny od drůbežářů z Klatov

Každá správná hospodyně se snaží pro své strávníky připravovat jídla nejen chutná, ale zároveň i vydatná a nutričně vyvážená. Proto není divu, že nápady na rychlé a zdravé svačiny dochází a dále už se jen opakují.

Cílená propagace v Plzni

Nejde totiž jen o to splnit hlavní podmínku – nasytit, ale zároveň připravit takové jídlo, které potěší nejen žaludek, ale i oči. Pamatujete doby, kdy se svačiny ve škole měnily s kamarády a závidělo se těm, kteří měli od maminky s láskou připravený chleba nebo sendvič? Tak teď je můžete dětem, sobě i manželovi nebo partnerovi připravovat také a velmi snadno. Drůbežářský závod Klatovy pomůže, jak hlavně nejmenší strávníky kreativně překvapit a zajistit jim pestrý výběr lahodných svačin.

Důležité je vybírat kvalitní produkty a samozřejmě se trefit do oblíbených ingrediencí. S kuřecím masem a uzeninami se „blýsknete“ nejen před nejmenšími, ale i dospělými. Kuřecí maso je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí mnoha jídelníčků. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné.  Stejně tak si v jídelníčku oblíbíte i kuřecí uzeniny.

Vyzkoušejte čtyři lehké a chutné recepty na svačiny, které vykouzlí úsměv na tváři každému strávníkovi:

1) Kuřecí sendvič
Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Ingredience:
12 plátků toastového chleba
500 g kuřecích prsou z Drůbežářského závodu Klatovy
240 g slaniny
4 vejce
Červená cibule
Ledový salát
Majonéza
Cherry rajčata (10-15 ks)

2cl oleje

Postup:
1/ Toustové chleby opečte na pánvi nebo v topinkovači dozlatova a odložte stranou.
2/ Připravte si ledový salát, který omyjte a nakrájejte na větší kousky.
3/ Kuřecí prsa opečte na oleji ze všech stran a rozkrojte na tenké plátky. Na stejnou pánev si položte slaninu a vypečte ji na oleji dokřupava.
4/ Poté si připravte vejce a na pánvi si udělejte volská oka. Mezitím si nakrájejte rajčata a cibuli na kolečka a odložte stranou.
5/ Opečené toustové chleby rozložte a spodní stranu sendviče potřete majonézou. Na to položte kuřecí plátky, ledový salát a slaninu. Přiklopte opět toustovým chlebem a ten opět potřete majonézou.
6/ Na druhé patro sendviče položte salát, rajčata a cibuli na kolečka a volské oko. Přiklopte opět opečeným toustovým chlebem a propíchněte párátkem. Následně úhlopříčně rozřízněte a uložte do svačinového boxu.

2) Fitness bagel s kuřecí šunkou
Příprava: 15-20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
4 ks celozrnného bagelu, případně jiné celozrnné pečivo
Cottage sýr 
4 plátky Kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti / Kuřecí prsní šunka extra bez E od Drůbežářského závodu Klatovy
4 vejce (uvařené)
4 ks rajčat
Rukola či ledový salát
Avokádo
4 ks plátkového sýra

Postup
1/ Bagel opečte na pánvi nebo v topinkovači z obou stran. Postupně všechny čtyři.

2/ Připravte si na pracovní plochu sýr Cottage a podélně rozkrojte bagel. Následně sýrem potřete.

3/ Poté si nakrájejte na plátky avokádo, vejce natvrdo a rajčata.

4/ Ledový salát nebo rukolu omyjte a nakrájejte na větší kusy.

5/ Na sýr položte kuřecí šunku, plátkový sýr, vejce, ledový salát či rukolu, plátky avokáda a kolečka rajčat.

3) Francouzský toust s kuřecí šunkou a sýrem
Příprava: 25 – 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
8 plátků toustového chleba
8 plátků Kuřecí šunky prsní zauzené od Drůbežářského závodu Klatovy
Hermelín nebo jiný oblíbený sýr tohoto typu
Hrubozrnná hořčice
4 vejce
Mléko
Sůl
Pepř
Máslo
Olej

Postup:
1/ Připravte si toustové chleby a spodní část toustů potřete tenkou vrstvou hrubozrnné hořčice.
2/Poté položte na hořčici plátek kuřecí prsní šunky zauzené a tenký plátek sýru.
3/ Mezitím si rozšlehejte ve větší misce vejce s mlékem a kořením.

4/ Vždy dva toustové chleby s náplní pevně zmáčkněte, aby dobře držely a vložte je do připravené směsi z vajec a koření.
5/ Důkladně je ponořte a obalte směsí ze všech stran.
6/ Nechte okapat a na rozehřátém másle a oleji opečte dozlatova.
7/ Podávejte teplé se zeleninou.

4) Tortilla plněná kuřecím masem
Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
400 g kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy
Sůl
Pepř
Olivový olej
Červená paprika
Kukuřice
1 ks cibule
2 stroužky česneku
Tatarská omáčka
Petrželka (nasekaná najemno)
Ledový salát
4 ks tortilla

Postup:
1/ Připravte si kuřecí prsa a nakrájejte je na větší kousky. Osolte, opepřete a následně orestujte na rozehřátém oleji.
2/ Ke kuřecím kouskům přidejte nakrájenou papriku na nudličky, kukuřici, nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nasekaný česnek a opět restujte, tak aby zelenina zůstala křupavá.

3/ Mezitím si smíchejte v misce tatarskou omáčku s nasekanou petrželkou a ledovým salátem, který jste si nakrájeli na nudličky.
4/ Poté si připravte tortilly, které před naplněním prohřejte na pánvi.
5/ Na každou tortillu položte nakrájený ledový salát a potřete směsí s tatarskou omáčkou. Na směs položte maso se zeleninou a zabalte.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka