Začátek grilovací sezony je tu! Přinášíme tipy klatovských drůbežářů

S prvními náznaky hřejivých slunečních paprsků se blíží grilování na zahradě, balkoně nebo jen někde v přírodě na pikniku s rodinou či přáteli.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nemusíte zdlouhavě přemýšlet, jak a s jakým kořením přes noc naložit maso na gril, můžete využít osvědčené tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Na trhu najdete oblíbená marinovaná kuřecí masa ve formě balení Family grill a Party grill. Family grill si vždy vychutnáte ve variantě s jednou ze čtyř marinád, bylinkovou Rozemary, jemně pikantní Gurmán nebo bez přidaného oleje Brazílii a Argentinu. Party grill balení naopak nabízí vždy dvě z oblíbených marinád dohromady, Rozemary a Gurmán či Argentina a Brazílie. 

Family grill je menší rodinné balení pro přípravu 3–4 porcí. Pochutnáte si na kvalitním kuřecím mase, které je naložené v bylinkové marinádě Rozemary nebo jemně pikantní variantě Gurmán či marinád bez přidaného oleje Argentina a Brazílie. Stačí jen velmi jednoduše vyjmout z obalu, položit na rozpálený gril a počkat pár minut. Na trhu je balení dostupné v 400 g.

Party grill obsahuje kuřecí horní a spodní stehna vždy v kombinaci dvou marinád. Vyzkoušet můžete bylinkovou variantu Rozemary ve spojení s jemně pikantní marinádou Gurmán nebo balení s marinádami bez přidaného oleje Brazílie a Argentina. Z jednoho balení lze připravit šest až osm porcí na gril. Na trhu je balení v 800 g.

Marinády jsou vyrobeny bez přidaných „éček“ a výrobky jsou zabalené v praktických plastových dózách, jsou proto vhodné i pro grilování v přírodě, kde jsou možnosti přípravy marinád značně omezené.

Tip pro nejmenší strávníky:
Pokud vaši nejmenší labužníci mají také vytříbený jazýček a marinovaným masem je neohromíte, tak nezoufejte a vyzkoušejte novinku Kuřecí steak bez kůže mletý s 99% podílem masa od Drůbežářského závodu Klatovy. Jistě je oslníte burgery nebo mini karbanátky na špejli. Obě varianty si děti zamilují a servírovat je můžete i s oblíbenou omáčkou, do které si budou dobroty namáčet. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty.

Vyzkoušejte recept na dětské burgery!
Dětské burgery s mletým kuřecím masem

Co budete potřebovat:
300?g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 50 g strouhanky, 1 vejce, 1 nadrobno nasekaná cibule, sůl, pepř, 20 ml slunečnicového oleje, 4 bulky, 4 listy ledového salátu, 4 plátky rajčat, hořčice či kečup a na dozdobení bulky salátová okurka či cibule.
1/ Mleté kuřecí maso, strouhanku, cibuli, sůl a pepř smíchejte v míse. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a vypracujte z nich placku, kterou lehce potřete olejem.
2/ Na gril podávejte ideálně s grilovacím podtáckem. Položte placky na podtácek a nechte pár minut grilovat. Ideálně 4 – 6 minut dle barvy masa.
3/ Rozkrojte bulky a dospod vložte list ledového salátu, kuřecí placku, navrch hořčici či kečup a doplňte plátkem rajčete a salátovou okurkou. Můžete barevně ozdobit i cibulí a pro snazší podávání upevnit větším párátkem.



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka