Zachraňme divadlo Pluto!

Vážení příznivci Divadla Pluto, i vy můžete rozhodnout svým podpisem o jeho dalším osudu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Chtěli bychom využít příležitosti, kterou nám poskytuje mimořádná událost roku 2015, ve kterém je Plzeň Evropským hlavním městem kultury, protože jsme přesvědčeni, že tato jediná soukromá profesionální scéna komedie západočeského regionu, kterou Divadlo Pluto představuje, za svých 16 let existence právem ke kultuře patří nejen svým svérázným repertoárem, ale i díky neustále se zvyšujícímu zájmu vás - diváků.

Pokud by jste chtěli Divadlo PLUTO podpořit, rádi bychom Vás požádali o Váš podpis, podpisový arch je na vyžádání na emailu divadlo_pluto@volny.cz a doufáme, že se nám tak podaří dosáhnout většího zájmu a tím i vyšší podpory institucí, které mají na existenci divadla zásadní vliv, protože Divadlu Pluto reálně hrozí zánik zdůvodu zvyšujících se nákladů a minimálnímu zájmu i podpory státních a dalších odpovídajících institucí. Výjimku zde tvoří pouze Plzeňský kraj, který již po několik let podporuje zájmovou činnost o.s. Klubu přátel Divadla PLUTO a ÚMO4, jejichž podpory si velice ceníme, ale i přesto je existence divadla velice nejistá.

Rekonstrukce O.D. Centrum na Doubravce sice značně zkultivovala a zkrášlila bezprostřední okolí a předsálí divadla, ale také přinesla navýšení nájmu a tím pádem i zařazení divadla mezi plátce DPH, což sebou mimo jiné přineslo i navýšení vstupného a měsíční odvody DPH. Tato fakta jen ztěžují existenci tohoto svérázného divadla, s kterými se díky nedostatečného finančního zajištění, potýká již od svého vzniku vroce 1999, jako městem stále nedotovaná jediná soukromá profesionální scéna v Plzni, která dle slov pana prof. docenta V.Viktory „výrazně doplňuje a ozvláštňuje kulturní spektrum nejen západočeského regionu“.
Divadlo PLUTO je svým zaměřením na komediální a zpěvoherní žánry od kabaretu až po operetu svým způsobem v České republice zatím zcela ojedinělé a divákům nabízí divadelní hry a představení nejen z řad známých autorů, ale i vlastní komedie a hudebních revue.

Za 16 let své existence, nedotované jediné soukromé profesionální scény západočeského regionu, uvedlo celkem 23 premiér. Stalo se za tu dobu srdeční záležitostí nejen plzeňských diváků. Divadlo PLUTO totiž stále častěji navštěvují diváci z celé ČR.
Divadlo PLUTO je jedinečné nejen svým repertoárem, ale i typickou stolovou úpravou s pohoštěním. Díky netradiční úpravě hlediště jsou herci v bezprostředním kontaktu s diváky, kteří se tak stávají součástí děje a představení tak získávají jedinečnou atmosféru uvolněné zábavy a pohody.
Díky bezbariérovému přístupu podporuje i kulturní vyžití seniorů či osob se zdravotním hendikepem.
Divadlo PLUTO po celou dobu působnosti vede principálka paní Jindřiška Kikinčuková a to od umělecké až po ekonomickou činnost, včetně celkové organizace. Této činnosti věnuje veškeré úsilí a čas, což se po 16 létech intenzivního úsilí nepříznivě projevilo na jejím zdravotním stavu a velmi by si přála zajistit divadlu stálý chod i po jejím odchodu na odpočinek.

Divadlo PLUTO se ale pro další činnost neobejde bez stálé odpovídající finanční podpory, která by mohla zajišťovat důstojnou existenci a dále se tak řadit mezi jedinečné projekty v České republice. Byla by škoda toto divadlo nechat zaniknout ve městě, které je tak významným kulturním centrem nejen v tomto roce.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.06.2015 07:25




12 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka