Začíná celostátní závod mladších skautů. V Plzni bude soutěžit skoro 300 dětí

Také světlušky a vlčata (skauti a skautky od 8 do 11 let) z okresu Plzeň-město se zapojí do celorepublikového klání - Závodu Vlčat a Světlušek.

Cílená propagace v Plzni

Změří své síly a dovednosti s ostatními skauty z regionu a vítězné družstvo postoupí do krajského kola. 21. dubna budou v Plzni na Košutce skautské oddíly soutěžit v základním kole.

Jednou za dva roky závodí světlušky a vlčata ze všech krajů České republiky, aby porovnali své schopnosti, dovednosti a znalosti v široké škále disciplín.  Již od základní kol družiny plní celou řadu úkolů, které se promítají do konečného pořadí. Soutěží mezi sebou ve 4–8 členných skautských družinách. Probíhá na třech úrovních – základní, krajské a celostátní.
Cílem Závodu Vlčat a Světlušek však není jen změření sil zúčastněných družin, ale hlavně podpora jejich fungování, spolupráce, setkávání skautek a skautů v regionu i v rámci Česka, obohacení oddílových programů a vedení k praktickému využití skautských dovedností.

Jednotlivá kola závodu jsou téměř vždy provázena zajímavým tématem. Tím letošním je Z pohádky do pohádky. Úkolem závodu bude náprava škod, které napáchal zlý černokněžník svojí kletbou. Družiny budou požádány o pomoc s nápravou škod a záchranou magického lesa. Záchrana spočívá v nápravě osmi pohádek, které se v lese nachází. Na 21. dubna vymysleli družinám řadu výzev a úkolů, na které se kluci a holky připravovaly už v průběhu roku. „Cílem příprav na závod je být co možná nejlépe sehraná parta. Důležité jsou schopnosti a dovednosti každého člena družiny, ale především myšlenka, že společně dokážete všechno,“ popisuje přípravy na závod skautská vedoucí Kateřina Lišková.

V plzeňském základním kole poměří své síly celkem 52 družin, které se skládají z 294 dětí. Jedná se o nejvyšší číslo v celé republice. Z dívčí i chlapecké kategorie postoupí do krajského kola 4 družiny, do celostátního kola pak jedna nejúspěšnější, jako ve všech krajích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.04.2018 17:03



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka