Začínají dovolené. Jak nedat šanci zlodějům

Tak jako každý rok, přichází čas letních dovolených, hudebních festivalů či výletů za památkami.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lidé tak na kratší či delší dobu opouštějí svá obydlí, a chtějí si užít zasloužený odpočinek. Bohužel, v tomto období dochází často k majetkové trestné činnosti a pachatelé tak využívají nepřítomnosti majitelů. Z toho důvodu přináší policisté několik základních rad, které mohou možnost spáchání trestného činu alespoň z části minimalizovat.

Řádně uzamknout dveře a okna.
Na svou nepřítomnost zbytečně neupozorňovat a zejména na sociálních sítích nezveřejňovat kdy, kam a na jak dlouho odjíždíte.
Zbytečně nezanechávat v obydlí větší množství finanční hotovosti, šperky, nezanechávat PIN u platební karty, pokud ano, tak uložit do trezoru.
Na schránky a domovní zvonky uvádět příjmení v množném čísle a bez titulů.
O svém odjezdu informovat pouze příbuzné a případně sousedy, kteří vám budou vybírat poštovní schránku. Uschovejte žebříky a jiné nástroje, které by mohl pachatel použít při vloupání.
Zadokumentujte své cennosti ( foto).


     Cesta vozem na dovolenou

     Pokud se rozhodneme na dovolenou cestovat vozidlem, je dobré se na ni dobře připravit. Zkontrolovat si zda je vozidlo v  řádném technickém stavu, především brzdy, pneumatiky, osvětlení a chladící kapalinu v klimatizaci – pokud je jí vozidlo vybaveno. Řádně si připravit plán cesty, zjistit kde je nutné mít dálniční známku a kde se bude muset platit mýtné. V zahraničí platí trochu jiná pravidla pro provoz na pozemních komunikacích, je proto důležité se s pravidly dostatečně seznámit. Naplánujte také, kdy a kde budete čerpat pohonné hmoty, aby Vás nepřekvapila nějaká nenadálá událost v dopravě (kolony). Nejdůležitější je ovšem se před cestou dostatečně vyspat a vyrazit odpočinutí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 01.07.2018 08:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka