Zahradníci se pustili do úprav areálu zahrady 22. mateřské školy

Zahrada MŠ v Mánesově ulici 67 v Plzni přivítá děti v novém kabátu. V uplynulých dnech se do práce dali zahradníci, upravují terén, vysazují stromky, květiny a keře podle nového architektonického návrhu.

Cílená propagace v Plzni

Ten nechal městský obvod pro zahradu školky zpracovat.

„Úprava zahrady navazuje na celkovou rekonstrukci památkově chráněného oplocení realizovanou v loňském roce a jedná se tedy o další z řady investic do úprav areálů našich školek. Mateřská škola v Mánesově ulici má krásnou rozlehlou zahradu, kterou jsme se rozhodli upravit tak, aby byla obnovena zejména keřová výsadba zahrady podél opraveného oplocení směrem do ulic Mánesova a V Bezovce. Počítáme také s umístěním nových herních prvků,“ říká první místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Petr Baloun. 

„Po nutném kácení dožilých a nebezpečných vzrostlých stromů jsme si velmi přáli znovu ozelenit naši školní zahradu, zejména výsadbou nových stromů, které nám v budoucnu poskytnou stín a keře podél oplocení vytvoří zelenou bariéru před rušnou komunikací,“ říká ředitelka mateřské školy Monika Ženíšková.

Pás mezi stromy a plotem právě na rohu ulic Mánesova a V Bezovce bude doplněn kvetoucími keři, které pohledově odcloní frekventované komunikace a omezí tak prašnost a hlučnost. V úseku mezi budovou a plotem poblíž vstupu, vznikl po rekonstrukci oplocení úzký záhon, kde se objeví nejen kvetoucí keře, ale i trvalky včetně jarních cibulovin. Dále se také počítá s výsadbou několika ovocných stromů.

„Děti velmi rády zahradničí, už nyní pěstují bylinky, zeleninu a díky tomuto projektu se budou moci starat o nově vysazené jablůňky. Zahrada bude doplněna účelnými přírodními hracími koutky. Nejvíce se děti těší na ´vaření´ v prostorné venkovní dřevěné kuchyňce,“ doplňuje Monika Ženíšková.

Mezi novými herními prvky najdou děti kromě dřevěné kuchyňky také například spirálovou lavičku nebo vodní hry. „Zvelebování a zlepšování prostředí v mateřské škole tímto nekončí, protože v plánu máme rekonstrukci zahradního skladu a vybudování dílny pro výchovu manuálních schopností dětí. K tepelné pohodě jistě přispěje i plánovaná komplexní rekonstrukce problémové a neefektivní vytápěcí soustavy,“ uzavírá první místostarosta Petr Baloun. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka