Zájem o očkování v kraji roste. Zapojuje se i stále více praktiků

Během několika dní po otevření očkovacího místa v bývalém obchodním centru Prior, určeného pro neregistrované zájemce o očkování, hlásí zdravotníci enormní zájem lidí se nechat naočkovat.

Cílená propagace v Plzni

Za první týden jeho fungování, od 29. listopadu do 3. prosince 2021, zde bylo podáno celkem 1 743 dávek. Z toho bylo 417 prvních dávek, což představuje 27 procent ze všech podaných dávek. Druhých dávek bylo aplikováno 89, tedy zhruba 5 procent. Zbytek tvořily třetí posilovací dávky.

„Od samého začátku očkování bylo naším cílem, aby k němu měl každý zájemce co nejsnadnější přístup. Otevření očkovacího centra v bývalém Prioru tak byl další logický krok. Počty naočkovaných v prvním týdnu ukazují, že lidé o očkování zájem mají, a jsem za to moc ráda,“ říká hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová a dodává: „Také mě těší, že se do očkování zapojuje stále více praktických lékařů. Tak jako se někdo chce naočkovat co nejrychleji, k čemuž slouží právě očkovací centra, jiný se o něm chce více poradit, třeba i vzhledem ke svému zdravotnímu stavu.“

V OČKOVACÍM CENTRU BEZ REGISTRACE v Plzni se  očkovalo všemi dostupnými vakcínami. Největší zájem byl o vakcínu BIONTECH/PFIZER, které bylo vyočkováno celkem 1220 dávek. Dále bylo vyočkováno 359 dávek vakcíny MODERNA a 164 dávek JOHNSON &\JOHNSON. V součtu s jinými očkovacími centry pak bylo v minulém týdnu v Plzeňském kraji naočkováno  4 359 neregistrovaných osob.

K dnešnímu dni bylo již celkem podáno 737 273 vakcín. Dokončené očkování oběma dávkami  má 346 812 lidí a třetí posilující dávku má aplikovánu 48 217 osob. Na plné obrátky očkují i mobilní týmy, které ve sledovaném období 29. listopadu až 3. prosince 2021 naočkovaly celkem 706 osob. V současné době očkuje v Plzeňském kraji z 320 už 178 praktických lékařů.

OČKOVACÍ MÍSTO BEZ REGISTRACE

Americká třída, budova bývalého Prioru, později malého Tesca, nad prodejnou Lidl, provozuje ji EUC Klinika Plzeň

Otvírací doba: všední dny 8 – 16 hodin

V provozu jsou samozřejmě také všechna ostatní očkovací místa. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka