Zajímá vás budoucnost bývalého BMX areálu na Košutce? Přijďte ve čtvrtek na plánovací setkání

S Parkem na přání na Košutce sousedil vždy uzavřený 0,7ha velký BMX areál, ale to již neplatí. Sportovci areál přibližně před dvěma lety opustili a nyní se naskytla otázka jeho dalšího smysluplného využití. Správa veřejného statku (dále jen SVS) se stejně jako u Parku na přání rozhodla o budoucí podobě území diskutovat s veřejností.

Cílená propagace v Plzni

Jak k tomu říká Ing. Irena Tolarová ze SVS: „Jedná se o hodnotné území se vzrostlými stromy na okraji města, s návazností na blízký les, které by se za pomoci málo náročných a přírodě blízkých úprav mohlo stát lákavým místem pro místní obyvatele. Řešené území má rozmanitý terén. Dokážeme si představit, že se zde využití najde pro všechny věkové i zájmové skupiny. V území je naplánováno umístění workoutového prvku (venkovního fitness), ale to je v území jediná daná věc. 

První plánovací setkání s veřejností se bude konat ve čtvrtek 22. září, sraz je v 17 hod  přímo u řešeného území – na kopci „u korouhvičky“ ve stávajícím parku na přání. Zde již bude čekat Ing. Jana Kohlová, která bude zpracovávat architektonický návrh území.  Společně s ní a s dalšími zahradními architektkami ze SVS si území projdeme a budeme diskutovat ohledně současného stavu území. Čeho si v území nejvíce ceníte? Jaké cesty nejčastěji používáte? Co vám zde chybí? To jsou jen ukázky otázek, které nás na pěti zastávkách v území čekají. 

Od 18.30 bude pokračovat plánování v budově bývalé školy (Krašovská 30). Začne představením limitů území a inspirativními příklady z jiných míst.  Poté se pod vedením moderátorů z Centra pro komunitní práci přítomní zamyslí nad budoucím využitím plochy. Pokud nestihnete procházku s architektkou, je možné dorazit až na samotné  plánování v budově školy. 

"Na základě námětů od občanů připraví architektka první návrh studie území a v listopadu 2016 bude opět představen občanům. V roce 2017 budou probíhat přípravné práce a v roce 2018 předpokládáme zahájení realizace nového parku. Pracovní název nového parku je Podzemník, ale pokud lidé na setkání vymyslí výstižnější název, určitě ho rádi použijeme“, doplňuje Ing. Irena Tolarová. 

Obnovu parku připravuje SVS ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 1 a Centrem pro komunitní práci západní Čechy. Další informace budou průběžně zveřejňovány na www.svsmp.cz nebo na www.cpkp-zc.cz

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.09.2016 12:09



2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka