Zákaznické centrum ČEZ v Plzni se rozsvítilo modře. Kvůli autistům

Skupina ČEZ se připojila k celorepublikové kampani „Česko svítí modře“ s cílem zvýšit všeobecné povědomí o problematice autismu. V noci z 2. na 3. dubna proto modré světlo ozářilo elektrárenské budovy v sedmi krajích České republiky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podporu a solidaritu modrým nasvícením, jehož barva symbolizuje komunikaci - nezbytnou, avšak problematickou oblast pro osoby s autismem, vyjádřila také nasvícením budovy Zákaznického centra v Plzni.

Iniciativa „Česko svítí modře“ byla oficiálně zahájena čtvrtkem 2. dubna, což je Světový den zvýšení povědomí o autismu, a potrvá až do konce měsíce. Jedná se o projekt platformy Naděje pro autismus, jejímž cílem je zvyšování povědomí veřejnosti o problematice tohoto stále četnějšího neurovývojového postižení, ovlivňujícího psychický stav člověka. „Dle nejnovějších průzkumů postihují poruchy autistického spektra neboli autismus každé 68. narozené dítě, v případě chlapců je to dokonce každý 42. Ve světě žije s touto poruchou asi 700 milionů lidí, v České republice jich je odhadem 100 000. Je důležité mít na mysli, že poruchy autistického spektra neovlivňují život pouze dotyčného jedince, ale ve velké míře celé rodiny i blízkého okolí,“ uvedla Marta Pečeňová, zakladatelka platformy Naděje pro autismus.

Kampaň „Česko svítí modře“ se nasvícením budov po celé České republice snaží poukázat na důležitost komunikace ve všech aspektech vývojové poruchy a vzbudit zájem okolí o toto závažné téma. K pomyslnému gestu se ve čtvrtek připojila také Skupina ČEZ, jež rozsvítila elektrárenské budovy v sedmi krajích České republiky. Kromě Plzně se rozsvítila také budova pražské centrály, sídlo ČEZ distribuce v Děčíně, vodní elektrárna Hučák v Hradci Králové, na Ostravsku elektrárna Dětmarovice a hlavní budova ČEZ v Ostravě a jaderné elektrárny Temelín a Dukovany.

Skupina ČEZ pomáhá společnostem, věnujícím se osobám s PAS, systematicky a dlouhodobě. V Plzni například podpořila prostřednictvím Nadace ČEZ organizaci MOTÝL o. s., kam v rámci firemních dobrovolnických dnů loni zamířili i někteří zaměstnanci Skupiny ČEZ. Tuto spolupráci si pochvalovala ředitelka MOTÝL o. s. Hana Breníková. „Dobrovolníci z ČEZu dorazili s elánem a nadšením pro dobrou věc. Dokonce si předem doma nastudovali veškeré informace, aby děti správně informovali, a my už se těšíme na naši další spolupráci.“ 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.04.2015 12:12



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka