Základní umělecká škola ve Chválenické ulici otevře literárně dramatický obor

Základní umělecká škola ve Chválenické ulici získala od města Plzně souhlas k otevření nového literárně dramatického oboru s kapacitou 30 žáků. O změnu zápisu v rejstříku škol a školských zařízení požádala ředitelka z důvodu zájmu rodičů a dětí, přičemž stávající kapacita školy 970 žáků zůstane nezměněna.

Cílená propagace v Plzni

V budoucnu by škola ráda spolupracovala s Ateliérem dramatické výchovy Pedagogické fakulty ZČU v Plzni a s nově vznikajícím Dramacentrem Johan v Plzni, Husově ulice, zejména v přehlídkách dětského divadla a v oblasti alternativního a experimentálního divadla. Další spolupráci předpokládá s divadlem Dialog, s Divadlem J. K. Tyla a Divadlem Alfa. V činnosti literárně dramatického oboru se chce zabývat mimo jiné sociálními tématy ze života dětí, jako jsou vyloučení z kolektivu, šikana, závislost, problémy v mezilidských vztazích, pomoc s vystavěním hodnotového žebříčku a rozvíjení mravních vlastností. Prostory a pomůcky pro případně nově vzniklý obor jsou zajištěny.

S ohledem na § 8 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, se jedná o stanovisko obce vydávané v její samostatné působnosti. Orgán, který vede rejstřík škol a školských zařízení, není tímto stanoviskem obce při svém rozhodování vázán. Je tedy na jeho správním uvážení, jak s tímto stanoviskem naloží.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 09.02.2015 14:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka