Žákovský tým HC Škoda U9 vyhrál prestižní turnaj v Ga-Pa

HC Škoda Plzeň se o hráčskou budoucnost nemusí bát. Tým 3. tříd (ročník 2013) vyhrál o tomto víkendu prestižní mezinárodní mládežnický turnaj v kolébce německého ledního hokeje.

Cílená propagace v Plzni

Hrálo se v bavorském Garmisch-Parkerkirchenu. Turnaj 16 týmů z celého Německa, z Rakouska a Itálie absolvoval bez ztráty bodu. Navíc cenu pro nejlepšího hráče turnaje získal plzeňský útočník Ondřej Holeček.

Tým na turnaj připravovala a přímo v Ga-Pa vedla plzeňská hokejová legenda a vicemistr světa Jiří Neubauer, který se v posledních letech věnuje přípravě mládežnických kategorií v HC Škoda. Během tréninků a prvních zápasů sezony poskládal čtyři vyrovnané čtyřky (mládežnický hokej 4+1).

„Pro tyhle kluky to byla první konfrontace se zahraničními týmy. Dopadla nad očekávání dobře. Ve srovnání s německými týmy se ukázala větší kvalita bruslení a sehranost útoků. Největším konkurentem tak byl italský výběr klubů oblasti Bolzano, se kterým jsme ve čtvrtfinálové skupině a pak i ve finále odehráli velmi vyrovnané, které nakonec kluci vyhráli shodně 5:4,“ uvedl Jiří Neubauer.

Turnaj se konal celou sobotu i neděli. Mezi 16 týmy byl například EHC München, EHC Nürnberg, RB Salzburg Academy, Augsburger e.V. nebo HC Innsbruck. Hrálo se přímo v Olympia Eissport Zentrum Ga-Pa, kde se v roce 1936 konaly Zimní olympijské hry a kde hraje legendární německý klub SC Riesseresee. Tento tým je nejčastějším mistrem Německa v období od roku 1927 do 50. let minulého století a v tomto období také zásoboval německou reprezentaci nejvíce hráči. V klubu hrál v letech 2013 až 2015 také plzeňský útočník Jaroslav Kracík.

Tým HC Škoda Plzeň (r. 2013)
Trenér: Jiří Neubauer
Vedoucí týmu: Jan Trejbal
Brankáři: Pavel Kocourek, Max Štaigl
Hráči: Pavel Fořt, Tobias Trejbal, Antonín Touš, Matěj Vlček – Tomáš Morávek, Sebastian Babjak, František Větrovský, Martin Mochan - Štěpán Stach, Ondřej Holeček (nejlepší hráč turnaje), David Hájek, Vojtěch Větrovský – Felix Kokoška, Matyáš Hrachovec, Tomáš Sladkovský, Adam Zahradník

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.09.2021 15:39



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka