Žákyně ze ZŠ Nýrsko zabodovala v celostátní soutěži IT-SLOT

V prvním kole celonárodní soutěže IT-SLOT pro žáky 8. a 9. tříd otestovalo své znalosti z informatiky, matematiky a logiky rekordních 4963 dětí ze 127 základních škol napříč Českem.

Cílená propagace v Plzni

Padesátka nejlepších řešitelů se utká o hodnotné ceny pro sebe i své školy ve finále na půdě organizátora soutěže – Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze. Termín kvůli koronaviru není zatím daný.

Své zástupce bude mít ve finálovém klání 35 škol z 13 krajů. „Po loňském ročníku, který proběhl kompletně on-line a s výrazně nižší účastí v důsledku koronakrize, jsme z obrovského zájmu škol o letošní 12. ročník soutěže IT-SLOT nadšení. Pro nás je to ujištění, že pokud školy fungují v obvyklém režimu, podobné zpestření výuky a zábavné vzdělávání vítají. Každý rok přijíždějí finalisté v doprovodu svých učitelů z nejrůznějších koutů republiky a během finále i slavnostního předávání cen panuje výborná atmosféra,“ uvedl Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT).

Letošní čísla přihlášených žáků do soutěže IT-SLOT překonala i ta z roku 2019, kdy soutěžilo 3860 dětí ze 115 škol. Soutěž nyní opět probíhá dvoukolově. Za sebou mají děti první kolo, které se uskutečnilo formou on-line testu. Na 25 úloh ze Systému Logických OTázek (odtud název soutěže IT-SLOT), spadajících do oborů informatiky a matematiky, měli žáci 30 minut. „Do první padesátky finalistů se letos dostali soutěžící, kteří měli alespoň 21 správných odpovědí z 25, při rovnosti bodů pořadí určoval čas. Z některých škol se mezi nejlepšími umístilo více žáků, v takovém případě ctíme podobné pravidlo jako na olympiádách – do finále může škola vyslat nanejvýš tři zástupce, zbylá místa se tak uvolní dalším žákům ‚pod čarou‘. Máme školy, které s námi soutěží několik let a dlouhodobě se drží na špici výsledků, což je výborná vizitka pro tamější učitele technických předmětů, stále ale také přibývají nově registrované, které mohou překvapit,“ dodal Martin Vodička.

Finále soutěže IT-SLOT s padesáti nejlepšími řešiteli z prvního kola proběhne 8. prosince v učebnách Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze 9 na Proseku. Ve hře je například vysoce výkonný tablet Lenovo pro vítěze a 14palcový notebook Dell s pokročilými aplikacemi pro jeho školu. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne bezprostředně po finále soutěže za účasti žáků, jejich doprovázejících pedagogů, organizátorů a partnerů soutěže.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.11.2021 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka