Zámek Hrádek u Sušice se na jeden večer vrátí do doby baroka.

V pátek 22. července se v prostorách Zámku Hrádek odehraje Barokní slavnost, jejíž návštěvníci si mohou poslechnout harfový koncert, zatančit dobové tance či ochutnat pokrmy, připravené podle původních receptů.

Cílená propagace v Plzni

V pátek 22. července se v prostorách Zámku Hrádek odehraje Barokní slavnost, jejíž návštěvníci si mohou poslechnout harfový koncert, zatančit dobové tance či ochutnat pokrmy, připravené podle původních receptů. K jejich pobavení je připravena akrobacie, ukázky sokolnictví a také divadelní hra Král jelenem, která vyvrcholí barokním ohňostrojem a iluminací zámku. Akce je v pořadí druhou ze čtyř slavností Letního barokního festivalu, který navazuje na loňský úspěšný projekt 9 týdnů baroka. Díky festivalu ožívají architektonické skvosty i zajímavá místa v Plzeňském kraji, spjatá s dobou baroka.

Program slavnosti bude zahájen v 18 hodin. Od této doby až do 20:30 mohou návštěvníci volně korzovat po zámeckém areálu a bavit se podle svého uvážení. V kapli sv. Valburgy z roku 1776 zazní koncert harfistky Kataríny Ševčíkové, které si přizvala zpěvačku Lenku Gaierovou. Soubor historických tanců Campanello předvede taneční umění doby baroka a připojí i výklad o dvorní etiketě a módě. O ukázky sokolnictví s živými dravci se postará spolek Falconia a s dechberoucí akrobacií na volném laně vystoupí Kristýna Tvrdíková. Návštěvníky čeká i kulinářský zážitek v podobě barokních pokrmů podle dobových receptů, které připraví Olga Kaderová.
Vyvrcholením programu bude představení hry Carla Gozziho Král jelenem v zámecké zahradě, které zakončí velkolepý barokní ohňostroj skupiny Teatrum Pyrotechnicum.„Barokní slavnost pořádáme na zámku již podruhé. Díky velmi pozitivním, až dojemným, reakcím ze strany návštěvníků, jsme se rozhodli i v letošním roce zapojit se znova do tohoto mimořádného kulturního počinu, jenž spojuje různé umělce s historickým prostředím zámku a přináší návštěvníkovi nevšední zážitek,“ říká Michaela Fremundová, organizátorka Barokní slavnosti na Zámku Hrádek.

Také na tuto barokní slavnost vyjíždí z plzeňského náměstí Republiky speciální autobus. Návštěvníci, kteří si zakoupí spolu se vstupenkou i jízdenku do Hrádku a zpět, budou pozváni na uvítací číši vína. Cena balíčku je 350 korun. Autobus odjíždí 22. 7. v 16:30 od Informačního centra Plzeňského kraje (náměstí Republiky 17, Plzeň) a vrací se po skončení akce.
Program: http://www.baroko2016.cz/barokni-slavnosti/
Cena vstupného na Barokní slavnost na Zámku Hrádek je 250 korun, snížené vstupné je 200 korun.

Kromě čtyř Barokních slavností v Tachově, Hrádku u Sušice, na Zámku Zelená Hora (20. 8.) a v Manětíně (26. 8.) se v rámci Letního barokního festivalu odehrává řada akcí regionálních partnerů, kteří pokračují inspirováni projektem 9 týdnů baroka z roku 2015.

O víkendu bude dění na Klatovsku navazovat dalšími dvěma událostmi nazvanými Barokní doteky. Nejprve se na zámku Mlázovy odehrají v sobotu 23. 7. dobové kratochvíle se střelnicí, věštírnou či bylinkami. Připraveno je dobové občerstvení a divadelní představení Dotek anděla. To bude možné vidět také o den později, v neděli 24. 7. na Andělíčku v Sušici (kaple Anděla Strážce), kde se uskuteční i literární pásmo za doprovodu barokní hudby.

Vstupenky
je možné zakoupit na portálech GoOut.cz a Plzeňská vstupenka, případně osobně v informačních centrech města Plzně, Plzeňského kraje či v DEPO2015.
www.plzenskavstupenka.cz
a www.goout.cz

Letní barokní festival
koordinuje Plzeň 2015, zapsaný ústav, a organizuje na 20 regionálních partnerů. Festival se koná za podpory Plzeňského kraje v rámci projektu Západočeské baroko. Festival podpořilo Ministerstvo kultury ČR, město Plzeň, Czech Tourism, firma Boels, mediálním partnerem je Český rozhlas Plzeň.

Více informací na www.baroko2016.cz a www.zapadoceskebaroko.cz.

Letní barokní festival 2016 - vybrané akce z programu:

22. 7. Zámek Hrádek u Sušice – barokní slavnost
20. 8. Zelená Hora u Nepomuka – barokní slavnost
26. 8. Manětín – barokní slavnost

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.07.2016 12:21




4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka