Zámek Kozel hostí o víkendu republikový šampionát v terénní lukostřelbě

O tomto víkendu 26. – 27. 9. 2015 se bude v prostoru zámeckého parku na Kozlu ve Šťáhlavech pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse konat 24. mistrovství republiky dospělých a dorostu v terénní lukostřelbě.

Cílená propagace v Plzni

Přihlášeno je rekordních 110 účastníků (75 dospělých a 35 dorostenců) z 22 klubů a dva zahraniční hosté, kteří se zúčastní pouze úvodní části závodu. Soutěž jednotlivců proběhne ve dvanácti kategoriích. V divizi reflexní luk v kategoriích muži, ženy, senioři, junioři, juniorky, kadeti, kadetky a v divizi kladkový luk muži a v divizi holý luk v kategoriích muži, ženy a kadeti. Na programu jsou také soutěže družstev. Nebudou chybět národní reprezentanti, účastníci mistrovství světa, Evropy či Světových her.

Barvy Plzeňského kraje budou hájit členové 1. LK Plzeň 1935, LK ARCUS Plzeň, LO TJ Spartak Chrást, LK Tachov a za Karlovarský kraj to bude TJ Slavia Karlovy Vary.

Kvalifikační kolo se střílí na okruhu 24 stanovišť. Na dvanácti z nich musejí závodníci odhadovat vzdálenost sami, na 12 stanovištích jsou známé vzdálenosti. Střílí se na čtyři velikosti terčů o průměru 20, 40, 60 a 80 cm. O medailích se rozhoduje na čtyřstavové semifinálové a finálové střelnici, případné rozstřely, při shodnosti bodů, proběhnou vždy na nejdelší vzdálenosti pro danou kategorii.

Slavnostní zahájení domácího šampionátu proběhne již v pátek 25. 9. v 17.30 hod. v Jízdárně zámku Kozel. Kvalifikační kolo se začne v sobotu v 9 hodin ráno. Odpoledne, cca od 15 hodin, bude závod pokračovat eliminační částí. Program závodu bude pokračovat v neděli od 8.30 hod., kdy budou na programu finálové souboje ve všech kategoriích jednotlivců i družstev. Předpokládaný čas vyhlášení vítězů bude v 15 hodin. 

Domácí šampionát v terénní lukostřelbě pořádá Český lukostřelecký svaz, závod technicky zabezpečuje LK ARCUS Plzeň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka