Zaměstnanci magistrátu podruhé vyprázdnili skříně

S mimořádným zájmem se letos setkala výzva Ukliď šatník!, která apelovala na zaměstnance magistrátu, městských obvodů, ale i spřátelených organizací.

Cílená propagace v Plzni

Směřovala k vytřídění nenošeného, ale stále ještě použitelného oblečení a jeho věnování Humanitárnímu skladu Diecézní charity Plzeň. Vloni ji poprvé inicioval primátor města Martin Baxa a letos ji znovu v druhé polovině února zrealizoval magistrátní odbor sociálních služeb. Svoji roli v letošním vyhlášení sbírky sehrály jak arktické mrazy, které zasáhly naši zemi na počátku února, tak i skutečnost, že současná téměř rok trvající mimořádná situace mnoho jednotlivců a rodin dostala do ekonomických potíží.

„Loňský první ročník této sbírky byl velmi úspěšný, ale ten letošní naše očekávání mnohonásobně předčil. S ohledem na zhoršující se situaci rodin s dětmi a samoživitelů jsme apelovali na pomoc právě jim, šlo zejména o dětské oblečení, obuv, ale i o hračky a bytový textil. Kolegyně z odboru sociálních služeb roztřídily a naplnily více jak 120 velkoobjemových pytlů a krabic, kde nechyběly ani kojenecké lahve, nádobí nebo sportovní vybavení pro děti. Celkově jde o dvakrát větší objem oproti loňskému roku a mě velmi těší, že naši zaměstnanci ctí společné krédo, že i malá pomoc pomůže a dobrý pocit je k nezaplacení. Proto věřím v jejich solidaritu i napřesrok,“ přiblížil podstatu výzvy primátor města Plzně Martin Baxa.

„Jsme v době velkých překvapení. Na jedné straně jsme už všichni unavení z dlouhého průběhu pandemie a někdy to jde hodně na dřeň. Na straně druhé se dějí věci velkého projevu lásky a solidarity a vzájemné pomoci. Do této pomoci patří vzájemně podpůrná akce Úklid šatník! pro potřebné. Zde se zapojuje prostřednictvím děvčat ze sociálního odboru celý pracovní tým města Plzně svým obdarováním a já jsem se v pátek 26. února osobně přesvědčil, že výnos darů šatstva, hraček a dalšího ze čtyř svozů je oproti loňsku rekordní. Pomoc bude rozdělena potřebným prostřednictvím humanitárního šatníku Diecézní charity Plzeň v Cukrovarské 16. Jsem moc vděčný a musím s radostí vyznat – jste úžasní a velice děkuji za vás všechny, přátelé! Přeji všem velkou radost, stejnou, jakou mám já,“ uvedl Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň.

Do sbírky se v letošním roce zapojili mimo zaměstnanců města také pracovníci DEPO2015 a Dobrovolnické agentury DORA, opakovaně byly úspěšné i mezisklady Aktivity centra v Krašovské ulici a kolegů z magistrátního odboru evidence majetku. Příjemným překvapením byla vlastní iniciativa městského obvodu Plzeň – Černice, který se sbírkou inspiroval a vyzval k zapojení i občany svého obvodu. Město Plzeň tímto všem děkuje.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka