Západočeské muzeum v Plzni zve na Filmové večery

Západočeské muzeum v Plzni zve na obnovený filmový cyklus „Filmové večery v muzeu“. Cílem večerů není jen zhlédnout film, ale i diskutovat o tom, co jsme viděli a co nám třeba uniklo.

Jarní servisní akce AUTO CB

Existuje řada filmů, které mohou inspirovat, jak být (dobrým) člověkem. Průvodcem filmových večerů je zkušený redaktor a moderátor Petr Vaďura.

Ve středu 18. 5. 2022 od 19.00 hodin se v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni promítne film „Genesis“ . Vidět tento film je tak trochu jako se poprvé zamilovat a nechat si zlomit srdce. Na červen muzeum připravilo promítání filmu Na palubu, které se uskuteční ve středu 8. 6. 2022. 

Genesis

středa 18. 5. 2022, 19.00 hodin, přednáškový sál Západočeského muzea v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň

Snímek Genesis je mimořádně emotivní film zachycující traumata dospívání a neopětovaných prvních lásek. Šestnáctiletý Guillaume je na soukromé chlapecké škole vůdcem třídy. Tajně se zamiluje do svého nejlepšího kamaráda Nicolase, ale své city nedokáže vyjádřit. Guillaumeova starší sestra Charlotte je zaskočena svým přítelem Maximem, který navrhuje, aby měli otevřený vztah. Na letním prázdninovém táboře najde dvanáctiletý Félix zalíbení v Béatrice. Všechno se mění. Nelineární vyprávění následuje tři vzájemně propojené zkušenosti protkané tragédií a kosmickými náhodami.

Festivalové nominace a ceny:

Hlavní soutěž (nominace na Zlatého leoparda), MFF Locarno
Nejlepší film, režie a herec, MFF Valladolid
Nejlepší film a mužský herecký výkon, Festival du nouveau cinéma Montréaltivalové

Kanada, 2018, drama. Film je uveden v původním znění s českými titulky. Přístupný od 15 let

Délka filmu: 130 min.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka