Zářijová Beseda: Simona Stašová, muzikál i Jan Žižka

edded

Jarní servisní akce AUTO CB

A o týden později Lukáš Vaculík jako člen vlády v komedii Velké lásky v malém hotelu (18. 9.).

Netradičně se 21. září ve Velkém sále pod názvem Jsme Muzikál! v Besedě představí členové muzikálového souboru DJKT, kteří zde zazpívají hity ze slavných muzikálů, které z repertoáru plzeňského divadla neznáte.

Na konci srpna startuje diváckým hitem  Top Gun - Maverick také Kino Beseda. V září nabídne např. životopisné snímky  Arvéd (12. 9.) či Jan Žižka (21. 9.) Kompletní program je v příloze.

V říjnu čekají naše návštěvníky dva skvostné koncerty – Vojta Dyk s Ondřejem Pivcem spolu s kapelou zahrají skladby z alba D.Y.K.  a přímo z londýnského West Endu dorazí do Velkého sálu show The Simon & Garfunkel Story.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

7. 9. 2022 20:00 Karel Plíhal
Ojedinělý hudebník a textař se po koncertní pauze způsobené zdravotními potížemi vrací na podia. Čeká vás jemná a hravá poetika a komorní atmosféra, to vše ve formě inteligentně humorných, často vyzrále sebeironických textů nebo krátkých veršovánek uvozujících či doplňujících jednotlivé písničky.
“Letos to je 40 let, co se předvádím divákům coby písničkář, proto budou součástí mého programu hlavně písničky, které za ta léta u mých příznivců tak nějak zdomácněly. Program je proložený básničkami, které neustále přibývají. Na kytaru mne doprovází vynikající kytarista Petr Fiala a já sám hraju na mandolu,” uvádí ke koncertu Karel Plíhal.

17. 9. 2022 19:00 Pražský filmový orchestr: Koncert filmové hudby
Pražský filmový orchestr v čele s dirigentem Jiřím Koryntou přijede zahrát plzeňskému publiku hudbu ze světových velkofilmů, opět s novými, dosud neslyšenými tituly, ale i s programovými stálicemi, které doposud pro plzeňské publikum ještě nezařazoval.

21. 9. 2022 19:00 Jsme Muzikál! v Besedě
Členové muzikálového souboru DJKT na výletě v Měšťanské besedě, kde zazpívají populární hity ze slavných světových i českých muzikálů, které z repertoáru plzeňského divadla neznáte!

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

1. 9. 2022 - 14. 9. 2022 19:30 Obludárium
Nenechte si ujít několik posledních představení legendární varietní show Divadla bratří Formanů.

Časy potulných komediantů, kočovných cirkusů, němých grotesek a zmizelou atmosféru nočních šantánů a kabaretů – to všechno divákům připomene show Divadla bratří Formanů nazvaná Obludárium, která zakotví na zahradě Měšťanské besedy v Plzni ve speciálním stanu navrženém Matějem Formanem.

11. 9. 2022 13:00 Aladin
Rodinné divadelní představení “Aladin“ zve do světa příběhů „Tisíce a jedné noci“.

Vypráví barvitý příběh chlapce Aladina, který se prolíná s vyprávěním o králi Šahriarovi a statečné a moudré Šeherezádě. Před smysly diváka se rozprostírá cizokrajný a dálkou vonící svět putujících nomádů, moudrých vezírů, tajuplných míst, zahrad a paláců s bohatstvím mocných vladařů a králů.


13. 9. 2022 19:30 Drobečky z perníku

Dojemná komedie inspirovaná skutečným příběhem. Barová zpěvačka Evy je člověk plný lásky a života a hlavně miluje srandu a své přátelé z branže, ke kterým se vrací z protialkoholní léčebny domů. K jejímu životu patří i o deset let mladší milenec a nedospělá dcera, která je dospělejší než její matka a svojí kurážnou povahou ji ukáže správnou cestu, jak žít.

18. 9. 2022 19:30 Velké lásky v malém hotelu
Bláznivá komedie s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli vypráví o tom, že ani člen vlády by si neměl nic začínat s vdanou sekretářkou. A pokud si k záletům vybere hotel, kde je i jeho manželka a čínská obsluha mu moc nerozumí, je to přímo katastrofa.


AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti


11. 9. 2022 13:00 Aladin

Rodinné divadelní představení “Aladin“ zve do světa příběhů „Tisíce a jedné noci“.

Vypráví barvitý příběh chlapce Aladina, který se prolíná s vyprávěním o králi Šahriarovi a statečné a moudré Šeherezádě. Před smysly diváka se rozprostírá cizokrajný a dálkou vonící svět putujících nomádů, moudrých vezírů, tajuplných míst, zahrad a paláců s bohatstvím mocných vladařů a králů.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino
1. 9. 2022 19:30 Střídavka

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum.

5. 9. 2022 19:30 Hodně štěstí, pane Veliký
Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála.

7. 9. 2022 19:30 Erupce lásky
Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů.

8. 9. 2022 19:30 Kdyby radši hořelo
Filmová komedie o dobrovolných hasičích s Miroslavem Krobotem, Michalem Isteníkem nebo Annou Polívkovou v hlavních rolích. Sbor hasičů jedné vesnice bude čelit úplně jiné výzvě, než přináší obvyklý oheň. Klidný a spokojený život ve vsi totiž zničí podezření na akci teroristů.

12. 9. 2022 19:30 Arvéd   
Jiří Arvéd Smíchovský byl významný hermetik, okultista, vyznavač černé magie a mimořádně vzdělaný člověk s geniální pamětí. Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla.

14. 9. 2022 19:30 Minamata
Johnny Depp v roli charismatického fotografa, který obětoval všechno, aby svými reportážními snímky ukázal pravdu, které se ostatní tak báli.
William Eugene Smith (Johnny Depp) se proslavil jako jeden z nejuznávanějších fotoreportérů druhé světové války. Na začátku sedmdesátých let ale žije samotářsky, odloučený od společnosti a rezignující na svou kariéru. Změna nastane, když jej redaktor slavného časopisu Life Robert Hayes (Bill Nighy) tajně vyšle do japonského rybářského města Minamata. Zdraví a život jeho obyvatel a především dětí je zde totiž po desetiletí ohrožováno jedovatou rtutí, kterou do moře bezohledně vypouští chemická továrna Chisso Corporation.

15. 9. 2022 19:30 Až zařve lev
V bezčasí Dantova očistce se potkávají dvě významné postavy českého středověku: král Přemysl II. Otakar a zapomenutý cestovatel, mnich Odorik, který jako první Evropan spatřil Tibet.
Originální středověká road movie s mistrovským dialogem mezi svědomím krále a Odorikovou zvídavostí vás provede českým královstvím v době největšího územního rozmachu.

19. 9. 2022 19:30 Bullet Train   
Bullet Train je bláznivě zábavná akční komedie od režiséra snímku Deadpool 2, Davida Leitcha.
Brad Pitt se ocitá v čele party nájemních vrahů, kteří doslova překypují kreativitou, jak se vzájemně připravit o život a vyrovnat tak nevyřízené účty. To vše na pozadí non-stop rychlé jízdy Bullet Trainem napříč Japonskem.

21. 9. 2022 19:30 Jan Žižka   
Historický film Petra Jákla vypráví o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. V hlavních rolích se představí Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger, Sophie Lowe, Karel Roden, Jan Budař a další.

22. 9. 2022 19:30 Avatar (obnovená premiéra)
Obnovená premiéra unikátního díla režiséra Jamese Camerona vás zavede do fantastického světa planety Pandora.

Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka