Závěr Haydnových slavností bude patřit jubilujícímu Beethovenovi

Zveme na další koncerty 28. ročníku mezinárodního hudebního festivalu HAYDNOVY HUDEBNÍ SLAVNOSTI.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sobotní vystoupení Sojkova kvarteta s Josefem Lászlo jsme byli pořadatelé nuceni z důvodu nemoci zrušit, ale hned v neděli 27. 9. se na těšií v zámecké kapli v Hlávkových LUŽANECH. S programem z Valdštejnské hudební sbírky vystoupí klavírní UNITAS TRIO, složené z renomovaných sólistek Petry Matějové, Magdaleny Malé a Heleny Matyášové. Představí hudbu Leopolda Koželuha, Josepha Haydna a letošního jubilanta Ludwiga van Beethovena. 

Sváteční pondělí bude patřit benátčance Barbaře Strozzi, ve své době známé jako „la virtuosissima cantatrice“, nadané básnířce, hudebnici a nesmírně plodné skladatelce. Její hudbu, která rozhodně není „barokním mainstreamem“, ale odvážným, místy syrovým, až barbarským hudebním výjevem, představí mezinárodně ostřílená sopranistka IRENA TROUPOVÁ, kterou na cembalo doprovodí vynikající FILIP DVOŘÁK. Koncert na zámku v HRADIŠTI nahrává pro své potřeby Český rozhlas. 
 
V úterý 29. 9. se festival z Blovic přesune do kostela sv. Prokopa v LETINECH. K Marii Fuxové, Jitce Vlašánkové a Zbyňkovi Paďourkovi, kteří tvoří smyčcové PRO ARTE TRIO, se pro tento večer připojí s klasicistním klarinetem ještě Jiří Krejčí. Večer bude patřit hudbě čestného člena milánské a pařížské konzervatoře Františka Vincence Kramáře a jeho žáku Ludwigu van Beethovenovi.  
 
Na zámku v NEBÍLOVECH se o den později poprvé na festivalu představí klavírní trio SOLARIS 3. Koncert vedle sebe staví dvě klavírní tria z klasicistního období, každé však prezentuje diametrálně odlišné životní období dvou velikánů - Josepha Haydna a Ludwiga van Beethovena. Kontrastní skladbou je pak trio in B z roku 1985 skladatelky Ivany Loudové, významné osobnosti české hudební scény 2. poloviny 20. století. Dosavadní úspěchy členů Solaris 3 Martina Levického, Anny Veverkové a Štěpána Drtiny na koncertních pódiích slibují mimořádný posluchačský zážitek! 
 
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka