Cyklisté Sparty se představili na etapovém závodě Tour of Fuzhou

Rokycanský tým ve složení Jan Stohr, Pavel Stohr, Tomáš Kalojíros, Jíří Nesveda, Petr Fiala a Jan Ryba se vydali znovu do Číny a mohli jste je vidět na obrazovkách Eurosportu 2.

Jarní servisní akce AUTO CB

První z pěti etap by se dala nazvat hned královskou a víceméně rozhodla i o celkovém pořadí. První část se jela na městských okruzích, kde se podařilo do úniku dostat Jiřímu Nesvedovi, který se tak objevil na dlouhou dobu na televizních obrazovkách. Posledních 12 kilometrů již vedlo do kopce s cílem na vrcholu, průměrný sklon stoupání byl 7%. "Bohužel výsledek byl za očekáváním, ale musíme podotknout, že byl ovlivněn měsíční závodní pauzou a posunem času. Nejlepšími tak byli Stohr,Kalojíros a Fiala, kteří přijeli ve skupině o 50.místo. Nicméně to nám dalo volnou ruku do dalších dní," líčí šéd Sparty Zdeněk Rubáš.

Druhá etapa byla rovinatá, a tak přišli na řadu sprinteři. Za tým Sparty Praha měl sprintovat Jan Ryba, ale kvůli zdravotním komplikacím tomu tak nebylo, a po etapě byl nucen odstoupit ze závodu. Jana Rybu skvěle zastoupil Jan Stohr a Tomáš Kalojíros, když J. Stohr dokončil na 9.místě a T. Kalojíros na 12.místě.

Třetí etapa vedla přes dva kopce, přičemž první kopec byl poznamenám silným deštěm. Na rovině mezi kopci se balík sjel opět dohromady a rozhodlo se až v posledním kopci před cílem. Nejlépe si s profilem etapy poradil Petr Fiala, když dokončil na celkovém 18.místě v první skupině za tří členným únikem. Jan Stohr měl smůlu, když měl defekt 4 km před cílem z první skupiny.

Čtvrtá etapa končila opět na dlouhém cílovém stoupání. Po startu etapy se podařilo Janu Stohrovi dostat do úniku kde na 70. kilometru se mu podařilo vyhrát vrchařskou prémii čímž skončil i na celkovém 6.místě mezi vrchaři. Bohužel únik byl dojet v cílovém stoupání. Nejlepším závodníkem byl Tomáš Kalojíros na 23. místě.

Pátá etapa byla opět rovinatou a jela se na městském okruhu. Spartě se opět povedlo být v úniku a nebyl to nikdo jiný než Petr Fiala, který v letošní sezoně byl na všech etapových závodech v úniku. Skupina byla dojeta sprinterskými týmy až v posledním okruhu. Ve sprintu si nejlépe vedli Jan Stohr na 15. místě a Tomáš Kalojíros na 18.místě.

"Sparta ještě sezónu nekončí. Začátkem prosince startujeme ještě na Tour of Panzhihua opět v Číně," říká Rubáš.

http://www.cyclingnews.com/races/tour-of-fuzhou-2018/

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka