Zelení v Plzeňském kraji půjdou do voleb v koalici a zvolili si své lídry

Strana zelených v Plzeňském kraji si na své středeční krajské konferenci odhlasovala, že do krajských voleb bude kandidovat v koalici spolu s KDU-ČSL a hnutím Nestraníků pod názvem Koalice pro Plzeňský kraj.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zelení si zároveň zvolili v rámci primárních voleb prvních šest kandidátů, zbývající kandidáty bude dovolovat krajská rada Strany zelených.

Jako svého lídra si Zelení zvolili svojí dlouholetou členku a starostku Kladrub Mgr. Svatavu Štěrbovou: "Děkuji krajské konferenci za důvěru. Věřím, že jako dlouholetá starostka malé obce, rozumím tomu jaký má venkov problémy a jsem přesvědčena, že kraj může v tomto ohledu dělat o mnoho lepší práci než dosud, ať už jde o oblast odpoadového hospodářství, péči o krajinu nebo kulturní dědictví. Zelení mají nepochybně ke všem těmto tématům co říct." řekla Svatava Štěrbová.

Druhé místo obsadil plzeňský právník, aktivista a iniciátor projektu sdíleného využívání kol Kolemplzne.cz Mgr. Petr Pelcl:."Jsem rád, že Zelení jdou do voleb v koalici, kde hrají roli rovnocenného partnera a kde máme zároveň slušnou šanci na úspěch. Zelení jako strana postupně rostou a věřím, že v krajských volbách s našimi partneri pozici obhájíme. Mým úkolem bude pomáhat Svatavě, jak jen to půjde, z Plzně mám myslím bohaté zkušenosti, jak funguje místní i krajská politika. V zastupitelstvu se chci věnovat především územnímu rozvoji a plánování." dodal Pelcl.
 
Na další místa byli zvoleni jako nezávislý kandidát Tomáš Popp, předseda ekologického centra ENVIC, pořadatel plzeňských farmářských trhů a spolumajitel sítě Farmářský obchod, PhDr. Pavel Kroupa – historik a místostarosta Nepomuka, RNDr. Lucie Hemrová - botanička AV ČR a předsedkyně Základní organizace Plzeň a Jan Cina – hasič a předseda Krajské organizace Strany zelených Plzeňnského kraje.

Zbývající kandidáty vybere krajská rada zelených v prvním dubnovém týdnu.




Komentáře

  • Před 8 roky

    Strana ZELENÝCH by měla mít zákaz kdekoliv v politice figurovat,neboť jsou pro společnost stejným nebezpečím jako církev nebo Kalousek se Sobotkou a Dínsbíre,

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.04.2016 07:03



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka