Zemřel Belgičan Valere Gustin, který osvobozoval Plzeň

V sobotu 5. listopadu zemřel ve věku 98 let pan Valere Gustin, jeden z posledních veteránů belgického 17. střeleckého praporu, který pomáhal v květnu 1945 osvobozovat také Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Letos mával z džípu při Slavnostech svobody a ještě před necelým měsícem se zúčastnil slavnostního odhalení pamětnídesky, kterou Plzeň věnovala právě 17. střeleckému praporu v Lutychu (Liege), odkud většina jeho příslušníků pocházela.

 „Dnes jsem s velkým zármutkem přijal smutnou zprávu, že nás navždy opustil Valere Gustin, jeden z hrdinů, kteří v druhé světové válce riskovali své životy v boji za naši svobodu. Je mi to obrovsky líto. I když už se nikdy nesetkáme, Valere Gustin navždy zůstane v našich srdcích. Upřímnou soustrast rodině,“ reagoval primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Informaci o úmrtí pana Gustina poskytla Pavla Kocourková, která je v kontaktu s belgickými veterány. Město Plzeň připraví kondolenci rodině a v pondělí 7. listopadu položí primátor smuteční květiny k pamětní desce věnované belgickým veteránům, jež se nacházív objektu radnice na náměstí Republiky 1. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka