Ženy, máte to ve svých rukou… Fakultní nemocnice ve středu prozradí vše o rakovině prsu

Ve středu 21. září mezi 8:00 - 12:00 hodinou se na recepci Onkologické a radioterapeutické kliniky FN Plzeň-Lochotín koná osvětová akce zaměřená na rakovinu prsu. Nezapomínáte na prevenci rakoviny prsu? Potřebujete poradit?

Cílená propagace v Plzni

Odborníci Onkologické a radioterapeutické kliniky, společně se Západočeskou univerzitou v Plzni a  organizacemi  Mamma Help a Dialog Jessenius zodpoví všechny otázky týkající se prevence rakoviny prsu, včetně ukázky nácviku samovyšetření. Vrchní sestra Onkologické a radioterapeutické kliniky Mgr. Simona Šípová vysvětluje: „Naším cílem je  zvýšit povědomí  veřejnosti o důležitosti samovyšetření prsu a přispět ke zvýšení počtu žen, které využívají bezplatný screening.“

Rakovina prsu je nejčastějším rakovinovým onemocněním u žen a díky prevenci lze nemoc odhalit včas, zachránit  život či jej  výrazně prodloužit. Pravidelná péče o sebe nic nestojí, vyžaduje jen trochu času a cvik. Akce pro veřejnost je pořádána v rámci 6.plzeňského mammárního dne, na kterém problematiku rakoviny prsu diskutují zdravotníci napříč mnoha odbornostmi.

Dva krátké vzkazy mladých žen, kterým samovyšetření prsu zachránilo život. Gabriela (31 let) vzpomíná:„ Našla jsem si zatvrdlinu v prsu, když jsme kojila Bruníka.“ Lucie (43 let) říká: „ Výsledky biopsie zatím neznámého útvaru v prsu. Zhoubný nádor v prsu.“ (zdroj: www.rucenaprsa.cz)

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.09.2016 14:12



2 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka