Zhruba stovka lidí se nechala vyšetřit v Sušici v rámci Dne seniorů

Zhruba sto lidí vyšetřili zdravotníci ze sušické nemocnice při úterním Dni seniorů, který se konal přímo na zdejším náměstí Svobody.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při preventivní akci tu zdravotní sestry příchozím seniorům měřily tlak a hladinu cukru v krvi. Vedle toho si ze stánku sušické nemocnice odnesli kvalitní potravinové doplňky, vitaminy, léčivé čaje a různé zdravotnické pomůcky, které sponzorsky věnovalo vedení nemocnice a její provozovatel, tím je společnost Penta Hospitals CZ. Velký zájem byl také o slané zákusky, které připravily kuchařky v nemocniční kuchyni.

„Nebyla jsem na Dni seniorů poprvé, ale poprvé jsem zažila, že nám lidé vyjadřovali velkou podporu, chválili nás a říkali, jak jsou spokojeni. Po dlouhé době bylo krásné slyšet, že pro spoustu lidí je naše práce důležitá, drží nám palce a není pro ně vše jen špatné, jak slýcháme v poslední době. Tato setkání a všechna slova od návštěvníků byla velmi emotivní a moc mě potěšila. Je vidět, že práce všech našich zaměstnanců je stále kladně hodnocena, a to je dobře. Je to ukázka toho, že má smysl,“ řekla Anna Havlovičová, která akci organizovala za sušickou nemocnici.

Seniorům tu byly k dispozici sestřičky Hana Kalistová, Alena Božíková a Eliška Volmutová „Nezjistily jsme žádné závažné onemocnění, ale některým lidem jsme doporučily další vyšetření v naší nemocnici. Zvýšený tlak ale mohl být způsobený stresem nebo předešlou aktivitou spojenou s chůzí,“ uvedly společně.

Akci uspořádaly Sociální služby města Sušice, které se v tomto úkole každý rok střídají s Oblastní charitou Sušice, Nemocnice Sušice je vždy spoluorganizátorem akce. Nemocnice věnovala i několik dárkových poukazů na bezplatné vyšetření cholesterolu v krvi. „Byla jsem moc ráda, že se sušická nemocnice akce zúčastnila. Přinesli mnoho dobrot i vitamínů, které příchozím rozdávali. Za sebe jsem ráda, že nemocnice dobře funguje. Sama občas slyším v Sušici něco jiného, ale s tím se nedá nic dělat,“ uvedla Renata Vácová, ředitelka organizace Sociální služby města Sušice.

Seniorský den má v Sušici dlouholetou tradici, na náměstí opět stály informační stánky, kde se návštěvníci dozvěděli důležité informace o široké paletě sociálních služeb, ze kterých si v Sušici mohou vybírat. Prohlédli si různé zdravotní a kompenzační pomůcky a především si mohli vyslechnout veškeré informace o aktuálně platném sociálním systému i sociálních dávkách. Připravený byl bohatý kulturní program.

V úterý 9.října se stejná akce bude konat i v Kašperských Horách, opět se jí zúčastní pracovníci nemocnice. Program tam začíná v 9.00 a skončí ve 12.00 hodin.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka