Zimní olympiáda dětí a mládeže startuje, vlajkonošem je Špaček

V neděli 22. ledna 2023 slavnostním zahájením v duchu olympijských her odstartují Hry X. zimní olympiády dětí a mládeže, jejichž centrem bude Špindlerův Mlýn v Královéhradeckém kraji.

Cílená propagace v Plzni

Hry pod hlavičkou Českého olympijského výboru potrvají do pátku 27. ledna 2023. Celkem jde o 20. ročník olympijských her pro děti a mládež. Plzeňský kraj vysílá 117 sportovců. Vlajkonošem výpravy bude olympionik – vítěz z olympiády v Naganu 1998 Jaroslav Špaček.

Na programu letošních her je celkem 10 sportů: alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, skicross, snowboarding, šachy a běžecké lyžování zrakově postižených. „Slavnostní zahájení se koná v hokejové Aréně v Hradci Králové, centrum olympiády je ale ve Špindlerově Mlýně, kde budou probíhat soutěže v alpském lyžování, snowboardingu, skicrossu a budou se zde hrát také šachy. Běžecké soutěže budou v areálu ve Vrchlabí - Vejsplachy, lední hokej v Trutnově a Vrchlabí a krasobruslení v Nové Pace. Olympijský dům pak bude představovat hotel Volaréza ve Špindlerově Mlýně,“ říká náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

Plzeňský kraj vysílá na X. zimní olympiádu celkem 117 sportovců a 29 trenérů. Vlajkonošem výpravy kraje je olympionik, člen vítězného tým ČR na olympiádě v Naganu 1998 Jaroslav Špaček. „Tradičně si úspěchy slibujeme od našeho hokejového týmu,“ dodává Vladimír Kroc.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka