Zlatá koloběžka v Plzni odstartovala sezonu

V sobotu a neděli 20. – 21. června po uvolnění vládních opatření konečně došlo k zahájení nejvyšší republikové soutěže koloběžkářů Rollo ligy 2020.

Cílená propagace v Plzni

Hromadné a hromové 3,4 Trhni si nohou!!! Odstartovalo v plné síle  závodní sezónu 2020.

Celý program ZLATÉ KOLOBĚŽKY 2020 se odehrál na v Česku jedinečném cyklistickém oválu RAPID Plzeň a nabídl divácky velmi atraktivní závody s častými průjezdy závodníků před diváky. Fanoušci pozitivně hodnotili, že se stále bylo na co dívat, že závody byly napínavé a že jezdci nemizeli přihlížejícím z obzoru. Nově příchozí závodníci zase žasli nad šířkou a parametry cyklistického oválu.  V sobotu závody skrápěl déšť a v neděli slunce vysušilo asfalt a umocnilo radost ze závodění.

V Plzni se na start se celkově postavilo 161 závodníků všech věkových kategoriích od dětí pod 10 let až po skutečné veterány nad 60 let věku a hobby závodníky. Plzeň je tradiční koloběžková destinace a pořadatelský klub PSP – Klub koloběhu Plzeň zase po roce potvrdil, že závody uspořádat umí.

Závod od závodu, kategorie po kategorii závodníci bojovali o co nejlepší umístění, nebo jen dobrý pocit z odvedeného výkonu. Všechny kategorie byly početně obsazené od elitních borců až po hobby jezdce, každý závodník měl svého soupeře.

Absolutním vítězem sobotního mužského kritéria se v dramatickém a těsném finiši stal junior Roman Matyáš (Třista60) před Tomášem Pelcem (Ultima Praha) a třetím Michalem Kulkou (Třista60). V ženách absolutně zvítězila Kristina  Fryzová  (Bokolobka Ostrava), před druhou Eliškou Onderkovou (Lipník Dragons) a třetí Petrou Fořtovou (Bez pedálu).

V podvečerním závodu štafet v kategorii mužůzvítězila štafeta pod názvem Třista60 před druhým družstvem Ultima K.Lap Teamu a třetími borci z pořádajícího PSP Klub koloběhu Plzeň. Ale jasně hovořící pravidla koloběhu a propozice závodu stanovují, že štafety jsou pro družstva rolloligových týmů a štafety složené ze závodníků různých týmů se mohou závodů zúčastnit, ale nebudou vyhlášená, tak třetí místo náleželo štafetě BKG. Podobná situace panovala u štafet žen, kdy stupně vítězů obsadila štafeta Bokolobka Ostrava, druhé ženy  BKG a třetí místo ženská štafeta UNIKOSY.

Nedělní tradiční dlouhý závod byl poprvé od roku 1999, co se Zlatá koloběžka pořádá na 1, 1km  dlouhém cyklistickém oválu.  Vrcholem nedělního programu závod mužů 22 kol – 24,5 km. A závod to byl doslova letecký, vedoucí skupina měla v cíli průměr přes 30.3 km/h a plný počet okruhů zvládlo objet pouze 17 mužů z 60 na startu!  A podobně rychlé závody byly napříč kategoriemi, rychlý ovál, fandění diváků. Boj závodníků s tratí, s kolegy ve skupince či pořádném balíku soupeřů v rámci závodního kvapíku. To je koloběžková PLZEŇ!

Celkové i výsledky po kategoriích zde:

Výsledky ze soboty: https://www.sportt.cz/…002

Výsledky nedělního dlouhého závodu:

https://www.sportt.cz/…012

Zvítězit mohou jen někteří a česká špička předvedla až neskutečné výkony.  Ale 100% vyhráli všichni závodnici, doprovod a diváci, zkrátka ti, co zažili pozitivními emocemi nabitý program Zlaté koloběžky 2020. 

Pokud se nic mimořádného nestane, tak za rok, pravděpodobně o víkendu 19.-20. června 2021 na 22. ročníku Zlaté koloběžky v rámci Rollo ligy v Plzni na viděnou!

3,4 … Trhni si nohu!!!!

foto: KK Pešta s partou 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.06.2020 12:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka