Zlatý erb a Junior erb znají vítěze

V pondělí byly na Krajském úřadě Plzeňského kraje vyhlášeny výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb 2015 a Junior erb 2015. Novinkou letošního ročníku byla Cena hejtmana 2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ocenění vítězům 12. ročníku soutěže Zlatý erb 2015 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí předávali na slavnostním ceremoniálu hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek Ivo Grüner. Zároveň byli již potřetí vyhlášeni vítězové soutěže určené mladým lidem do 18 let Junior erb 2015. „Úspěch je důležitý, náš kraj je úspěšný a právě takové soutěže jakou je Zlatý erb tomu též napomáhají. A webové stránky jsou výbornou příležitostí k ocenění měst a obcí,“ uvedl hejtman Václav Šlajs. 

Do Zlatého erbu 2015 se přihlásilo 8 měst, 10 obcí a 4 elektronické služby. Vítězové Junior erbu 2015 byli vybíráni z 5 přihlášených projektů.

Nově byla letos také vyhlášena a předána Cena hejtmana 2015 příspěvkovým organizacím obcí nebo Plzeňského kraje.  Přihlášeno bylo celkem 14 organizací.

Zlatý erb 2015 – krajské kolo Plzeňského kraje

Cena veřejnosti

Obec Slatina, okres Klatovy (www.obec-slatina.eu)  

Nejlepší elektronická služba 

1. místo: Hrádek: zasílání sms zpráv /infokanál/

2. místo: Bolešiny: záznam hlášení rozhlasu

3. místo: Rochlov: facebook Obec Rochlov

Nejlepší webová stránka obce

1. místo: Rochlov - www.obec-rochlov.cz

2. místo: Čížkov - www.obec-cizkov.cz

3. místo: Příchovice - www.prichovice.cz

Nejlepší webová stránka města

1. místo: Hrádek - www.mestohradek-ro.cz

2. místo: Rokycany - www.rokycany.cz

3. místo: Přeštice – www.prestice.cz

Junior erb 2015 – krajské kolo Plzeňského kraje

1. místo: 

Kuba Král - Esa v Exilu 

http://www.esavexilu.maweb.eu

2. místo: 

Tomáš Hruška - Arboretum Domažlice 

http://arboretum.oadomazlice.cz/

3. místo: 

Ondřej Bušek - 33. Mateřská škola Plzeň

http://ms33.ondrejbusek.eu

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do republikového kola. 

Cena hejtmana 2015

1. místo 

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, příspěvková organizace http://www.muzeum-blovice.cz

2. místo 

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje www.zzspk.cz

3. místo

Městská knihovna Rokycany   http://www.rokycany.cz/knihovna.asp?p1=911

Zlatý erb je soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Smysl soutěže Zlatý erb založené v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování.

Soutěž je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Krajská kola vyhlašují jednotlivé kraje České republiky. Soutěž je pořádána ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR, sdružením Český zavináč, portálem Města a obce online a konferencí ISSS.

Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.

Hlavní ceny v krajském i celostátním kole jsou uděleny v kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města

b) nejlepší webové stránky obce

c) nejlepší elektronická služba

Zlatý erb byl v roce 2002 oceněn jako finalista světové soutěže Stockholm Challenge Award a jako vítěz soutěže Český zavináč 2011.

Junior erb je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně zajímají o internet a tvorbu webových stránek spojených s určitou obcí, městem, městskou částí, regionem apod, například webové stránky obce, města, stránky školy, sportovního oddílu, sdružení, webové stránky týkající se nějakým způsobem určitého regionu či nějaké místní pamětihodnosti. Do soutěže se mohou zapojit jak jednotlivci do 19, tak týmy, kde 2/3 týmu a přihlašovatel musí být mladší 19 let. Přihlásit se mohou i školní třídy, které vytvářejí podobné projekty v rámci výuky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.03.2015 10:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka