Zloděj v Klatovech kradl v domě, autech i hokejové šatně

Kriminalisté pátrali po totožnosti zloděje, který kradl po Klatovech. Díky precizní práci byli úspěšní.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Klatovští policisté od začátku prosince loňského roku přijali několik oznámení o vloupání do domu, obchodu, vozidla. Pátrali po neznámém pachateli, který měl tyto skutky na svědomí. Díky precizní práci odhalili jeho totožnost. Jednalo se o třiatřicetiletého muže, kterého kriminalisté v těchto dnech obvinili ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a ze spáchání pokračujícího trestného činu krádež. Obviněný se doznal ke spáchání pěti skutků.

V listopadu loňského roku ukradl z vnější části zámku z vchodových dveří do domu v Klatovech svazek klíčů. Klíče pak použil počátkem prosince, kdy přelezl plot pozemku u domu, odemkl si kradenými klíči dveře do garáže a ukradl z ní pět lahví whisky, vrtačku, dálkové ovladače od vrat a také automobil Škoda Superb, ve kterém byly klíče do vozidla. Vozidlo bylo vypátráno v Praze, zajištěno a vráceno majitelce.

      O několik dní později rozbil okno zaparkovaného vozu Peugeot a ukradl z něj školní batoh s peněženkou a finanční hotovostí 1 200 korun, mikinou, knihou, učebnicemi a pracovními sešity žáka osmé třídy a také penál.

      Další týden rozbil vchodové dveře vedoucí do prodejny a vzniklým otvorem vnikl do vnitřních prostor. Zde odcizil tři piva, třísetgramovou čokoládu a šedesát kartonů cigaret různých značek.

      Poslední čin, který má na svědomí, se odehrál minulý týden. To si otevřel okno pootevřené na ventilaci v budově zimního stadionu a vlezl jím dovnitř. Vstoupil do šatny amatérských hokejistů a ukradl jim ručník, pantofle, ribano, hokejovou lahev, brankářskou helmu, chrániče loktů, dětské brusle a dětské hokejové rukavice.

      Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na 1 365 000 korun. Obviněný se k trestné činnosti doznal. Výše popsaného jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech třikrát odsouzen nepodmíněně mimo jiné pro trestný čin krádeže a poslední trest vykonal v květnu 2022, kdy byl propuštěn z věznice. Šestnáctkrát soudně trestaný v naší republice a sedmkrát soudně trestaný ve Velké Británii je v současné době ve vazební věznici. Tam ho poslal soudce na návrh státního zástupce. Kriminalisté totiž v obavě, že bude opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán, podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí třiatřicetiletého recidivisty do vazby. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.01.2023 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka