Z městských dotací si sportovci nakoupí vybavení a oblečení

Zastupitelé města na svém zasedání 24. listopadu 2022 schválili poskytnutí dalších individuálních neinvestičních dotací z rozpočtu magistrátního odboru sportu.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Dva subjekty obdrží celkem 113 tisíc korun na nákup sportovního vybavení a oblečení.

„Prvním podpořeným subjektem je Storm Ballet, z. s., který částku 45 tisíc korun použije na zajištění sportovních kostýmů pro děti. Dále jsme přispěli částkou 68 tisíc korun na pořízení přenosného zápasiště tatami pro Judoclub Plzeň. Ten sportovní žíněnky využije zejména pro děti a mládež na soustředěních, která během roku pořádá,“ sdělil Tomáš Morávek, radní města pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Talentové centrum tance Storm Ballet díky finančnímu příspěvku nakoupí nové sportovní kostýmy pro vystoupení v rámci charitativního galavečera Kouzlo Vánoc, jehož výtěžek je určen pro děti s různým handicapem. Kostýmy uplatní i v dalších soutěžích následující sezony. „Storm Ballet se věnuje stovkám dětí a mladým a skvěle reprezentuje město Plzeň v zahraničí. Připomeňme například jeho poslední velké úspěchy na mezinárodní soutěži Danza Mundial 2022 – World Dance Contest, odkud juniorský tým přivezl dva tituly mistra světa, dvě bronzové medaile a hlavní cenu odborné poroty a cenu města Villach, kde se taneční soutěž konala,“ uvedl Tomáš Morávek.

Judoclub Plzeň má v současné době přes 400 členů, z toho přes 350 sportovců ve věku do 14 let. Nákup speciální sportovní žíněnky zvýší kapacitu tréninkové plochy a zamezí možným zraněním. Žíněnka tatami bude přenosná, klub ji využije při sportovních turnajích, campech nebo letních výcvikových táborech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka