Zpívající fontána v Mariánkách letos zahraje naposledy v úterý

Jedinečná Zpívající fontána v Mariánských Lázních se připravuje na zimní pauzu. Naposledy si ji tak letos zájemci užijí v úterý 31. října. Fontána patří mezi dominanty Mariánských Lázní a už přes třicet let vytváří jedinečnou atmosféru, kterou vyhledávají turisté i místní.

Cílená propagace v Plzni

Je to totiž podívaná, která neomrzí. V sezóně hraje denně od 7 do 19 hodin každou lichou hodinu, ve 21 a 22 hodin včetně projekce s barevným osvětlením.

„Slavnostní ukončení provozu Zpívající fontány se letos odehraje v úterý 31. října od 20 hodin,” uvedla Barbora Tintěrová, ředitelka KIS Mariánské Lázně. Sezónu uzavře Hudba pro fontánu Petra Hapky a ústřední píseň filmu Titanic. Už za pět měsíců se však rozezní opět. „Slavnostní zahájení provozu Zpívající fontány se koná vždy 30. dubna ve 21 hodin. Ani příští rok nebude výjimkou a už nyní se těšíme na všechny, kteří se na ni přijedou podívat,“ doplnila Barbora Tintěrová. 

 V repertoáru Zpívající fontány se střídá osm písní, kromě Hudby pro fontánu Petra Hapky je to třeba Osudová Ludwiga van Beethovena nebo třeba Tentrát na Západě Ennia Morricona. Kromě toho má fontána tři skladby pro zvláštní příležitosti, což je Vltava Bedřicha Smetany, Malá noční hudba Wolfganga Amadea Mozarta a  Vivo per lei Andrea Bocelliho. 

Zpívající fontánu tvoří kruhový bazén o průměru osmnácti metrů s dvanáctidílnou kamennou plastikou stylizovaného květu se středem z leštěné oceli. Fontána má deset základních střikových systémů s více než dvěma sty padesáti tryskami, střední střik dosahuje výšky šesti metrů. Celá fontána je řízena počítačem, což umožňuje vytvářet zajímavé střikové kombinace včetně barevného osvětlení. Autorem výtvarného řešení je akademický architekt Pavel Mikšík. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka