Zrekonstruovaná Formanka se po více než půl roce otevírá veřejnosti

Zrekonstruovaná historická budova zahradního pavilonu Formanka v areálu Plzeňského Prazdroje začne už od 18. července znovu sloužit nejen zaměstnancům, ale i veřejnosti.

Cílená propagace v Plzni

Během předchozích devíti měsíců byla pozornost zaměřena především na opravy a rekonstrukce hlavních dřevěných prvků, základových trámů a vnějších fasádních prvků typické hrázděné konstrukce budovy. Prazdroj do rekonstrukce Formanky investoval cca 2 miliony korun. Součástí opraveného objektu je i nový moderní výčep.

Zahradní pavilon Formanka v areálu plzeňského pivovaru se návštěvníkům kvůli rekonstrukci uzavřel loni v říjnu a teď se v novém opět otevírá. Během této doby došlo k opravě vnějšího pláště historické budovy i základových dřevěných pasů, na kterých budovy stojí.

„Hlavní viditelnou změnou byla oprava nosné konstrukce a fasády. Původní ráz a řešení stavby byly zachovány včetně opravovaných omítek, kde byl respektován původní vzhled. Nosné konstrukce po opravě zachovaly stávající profilaci a ozdobné řezbářské prvky – architektonické články objektu. Střecha zůstala původní, došlo pouze k vyspravení defektů,“ říká k rekonstrukci Petr Tůma z oddělení turismu Plzeňského Prazdroje.

První akcí, která se ve Formance letos bude konat, je sobotní podvečerní grilování. Speciality z grilu jako jsou hovězí hamburgery, grilovaná uzená vepřová žebra nebo zeleninové špízy s halloumi doplněné nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell budou moci návštěvníci ochutnat v sobotu 18. července od 16 do 23 hodin. Techniky čepování piva Pilsner Urquell zde výčepní předvedou v 17 a 19 hodin a návštěvníci si pod jejich dohledem budou moci čepování sami vyzkoušet.

Pohodovou atmosféru si budou moci návštěvníci vychutnat i ve stylovém posezení s pivní tematikou jako jsou lehátka a sedací vaky na paloučku u Formanky. Vstupné na akci je zdarma a grilované dobroty i pivo dle aktuálního ceníku.

Budova Formanky vznikla na přelomu 19. a 20. století jako letní pavilon pro rozšíření reprezentačních prostor pivovaru. Díky jejím hrázděným konstrukcím připomíná oblíbené lázeňské pavilony.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka