Zvířecí záchranáři hledají projektanta a psychologa. Pomozte

Plzeňští zvířecí záchranáři nutně potřebují další dva specialisty do svého týmu. A to zejména projektanta a psychologa či psychiatra na dva letošní klíčové projekty.

Jarní servisní akce AUTO CB

Projektant

 Již od poloviny loňského roku zvířecí zácchranáři s  panem projektantem Zdeňkem Techlem z Lobez pracovali na projektové přípravě a dokumentaci celkové rekonstrukce a modernizace své Záchranné stanice živočichů Plzeň – Doubravce. "Od prosince pan Techl ze zdravotních důvodů nemůže příliš dlouho vysedávat a kreslit u počítače, a tak bohužel došlo k tomu, že naše jinak výborná spolupráce, za kterou mu tímto děkujeme, musela být přerušena. Momentálně jsme ve fázi geometrického zaměření pozemku, částečného rozvržení budov a voliér plus technické sítě," říká šéf ekologů Karel Makoň.

 Na základě výše uvedených informací by teď Plzeňáci nutně potřebovali dalšího projektanta, který by se nebál této výzvy, chtěl se do projektu zapojit a přípravu projektové dokumentace převzal. Přesněji - ví úplně přesně, co chtějí, zároveň to ale nebude vůbec snadné a navíc se nejedná o úplně lukrativní zakázku.

 Hledají totiž schopného a šikovného člověka, který by byl ochoten pomoci spíše z přesvědčení a za režijní cenu nákladů na projektovou dokumentaci. "Narovinu říkám, že pan Techl to pro nás řešil bez nároku na honorář (za což mu děkujeme) a tím pádem naše organizace nedisponuje desetitisíci či statisíci korun, tak abychom projekt zadali za 100 000 profesionální firmě, jak se říká na klíč. Navíc znovu opakuji, nejedná se o klasický projekt typu rodinný dům či kanceláře, ale o léčebný areál pro volně žijící živočichy s dost přísnými a specifickými podmínkami na celkovou výstavbu a realizaci," popisuje Makoň.   

 Zkrátka je to výzva pro nadšence a člověka, který chce pomoci projekt podpořit a hlavně si to může časově i ekonomicky dovolit.
 
 Psycholog, psychiatr
 

 Na březen- duben letošního roku chystají zvířecí záchranáři velkou „detektivní“ výstavu zaměřenou na nelegální trávení volně žijících živočichů.

 Výstava by měla být jak na „panelech“, tak v elektronické podobě a jejím obsahem  bude hlavně zveřejnění všech podkladů, informací a výsledků šetření týkajících se případu loňské (dubnové) otravy čtyř orlů mořských u Velkého Boru na Klatovsku.

 "Na tomto případu stále pracujeme a rádi bychom s ročním odstupem shrnuli všechny dosavadní výsledky, a to i dalších případů, které se od té doby odehrály. Jelikož se nám podařilo zajistit opravdu velké množství dat, které by mohly výrazně posunout šetření a potírání této nelegální činnosti, rádi bychom, aby se výstava věnovala i psychologickému rozboru a postřehům z oboru psychiatrie. Za tímto účelem hledáme profesionálního psychologa, psychiatra, kterého by dané téma zajímalo (zaujalo) a chtěl se ujmout zpracování této problematiky," vysvětluje Makoň.

I v tomto případě se nejedná o placený posudek či službu, ale spíše o dobrovolnickou činnost a pomoc v dané oblasti. "Věřím, že stále ještě se najdou lidé, kteří něco umí, dokáží a jsou ochotni pomoci. Koneckonců za třicet let fungování našeho spolku mám kolem sebe desítky a stovky takovýchto lidí, jsem za ně rád, velice si jich vážím a samozřejmě jim za to děkuji," uzavírá Karel Makoň s nadějí. 
 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka