Zvířecí záchranáři opravili vandaly poničenou ornitologickou pozorovatelnu u Líní

Krásného podzimního dne a ještě k tomu volna na státní svátek využili plzeňští zvířecí záchranáři k realizaci další akce, na kterou jim v průběhu letošní sezóny nezbýval čas. Oprava opakovaně vandaly poškozeného zábradlí na ornitologické pozorovatelně u rezervace Nový rybník u Líní jim zabrala celé dopoledne.

Jarní servisní akce AUTO CB

"Cílem našeho snažení bylo vyztužit původní dřevěné zábradlí železnými profily tak, aby se pokud možno nedalo opět poničit," říká šéf zvířecích záchranářl Karel Makoň.

Nebyla to však podle něj bohužel jediná oprava, kterou museli během posledních tří let dodatečně na této stavbě kvůli nenechavcům zrealizovat. "Je smutné, jak si lidé neváží nadstandardních věcí občanské vybavenosti, v tomto případě rozhledny, kterou zde nechal postavit a zaplatil Plzeňský krajský úřad," dodává.

O to smutnější je podle Makoně skutečnost, že se na pozorovatelně schází pravděpodobně místní omladina, která zde nejenom dělá nepořádek a ničí pozorovací věž, ale i pokuřuje a konzumuje nejen alkohol. "O tom konec konců svědčí všude poházené plastové pytlíčky, vajgly a láhve od nejrůznějších alkoholických či energetických nápojů. Proto žádáme všechny ty, kteří se na lokalitě pohybují, aby nebyli
lhostejní a sledovali, kdo se na věži pohybuje a zdržuje. V případě, že budete svědky nějaké nekalé činnosti, ihned volejte 158 státní policii,
kterou budeme rovněž o problému informovat, a měla by být v obraze. Vždyť jenom odhozený nedopalek od cigarety může mít za následek požár v rezervaci, nebo úplné zničení pozorovací věže," uzavírá Karel Makoň.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka