7 triků pro rychlejší růst vlasů

Neexistuje žádný kouzelný trik, po kterém by vlasy narostly za měsíc o půl metru, pokud tedy nepočítáme jejich prodloužení, ale podělíme se s vámi o pár tipů, které vám pomohou jejich růst urychlit a zároveň vám zlepší stav vlasů.

Jarní servisní akce AUTO CB

1. Masírování suché hlavy

Dopřejte si masáž hlavy, která pomáhá stimulovat krevní oběh a tím se živiny rychleji dostanou do vlasových folikul. Příjemným vedlejším efektem je, že uvolňuje pokožku od napětí a mysl od stresu.

Masírovat můžete suchou pokožku, nebo si vmasírovat sérum k tomu určené, například Sérum De Force od L'Oréal Professionnel.

2. Masáž při mytí vlasů

Během mytí si užijte masáž celé hlavy pomocí konečků prstů. Zvolte si k tomu šetrný šampon na základě diagnostiky od profesionálního kadeřníka a nebojte se proto zůstat ve sprše déle a důkladně si vlasovou pokožku promasírujte.

3. Pravidelné používání kondicionéru či masky

Šampon smývá z vlasů nečistoty a až teprve použití kondicionéru nebo masky jim dodává výživu. Vlasy pak budou hladké, lesklé a snadno rozčesatelné, tím pádem se nebudou ani lámat a hezky porostou.

4. Zastřihování konečků

Chápeme, že když si chcete nechat vlasy narůst, snažíte se zastřihování konečků vyhýbat. Nicméně pokud jsou konečky roztřepené, vlasy se lámou a třepí čím dál tím více. U dlouhých vlasů doporučujeme "zdravotní zastřižení" alespoň jednou za tři měsíce.

5. Vyvážená strava

Absence živin v potravě ovlivňuje nejen naše zdraví, ale i stav vlasů a jejich růst. Je proto třeba dbát na její pestrost a případně užívat doplňky stravy, které seženete v každé lékárně. Důležitý je pro vlasy především biotin a zinek, které pomáhají udržovat normální stav nejen vlasů, ale i kůže a nehtů.

6. Ochrana před teplem

Vlasům nevadí, když je po umytí vysušíte fénem. Naopak je to pro ně dobrá forma úpravy, protože kombinace fénu a kartáče uhladí povrch vlasu a ten se netřepí. Ale pokud denně vlasy žehlíte nebo kulmujete, není to pro ně ideální a hrozí jejich poškození. A i když vám vlasy porostou, na jejich délce to nepoznáte, když se odlámou konečky. Vždy používejte vhodnou ochranu před teplem a zkuste požádat kadeřnici, ať vám ukáže, jak si vlasy vyžehlit či navlnit tak, aby to vydrželo déle a nemusela jste proto vlasy zatěžovat denním používáním tepelných nástrojů.

7. Šetrné gumičky

Vlasy stažené do gumičky jsou praktické, ale pokud je nosíte sepnuté často a navíc ve stejném culíku či drdůlku, dochází k jejich lámání. Navíc vlasům škodí gumičky, které je příliš utahují. Ideální proto jsou spirálové jako jsou např. Invisibobble, které na vlasech nedělají otlaky.

Autor: Top Style Salon Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 20.11.2017 16:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka