Body z dalšího utkání EUHL veze z Plzně Banská Bystrice

Do Plzně přijeli na třetí zápas ve třech dnech hokejisté z Banské Bystrice. Pokud diváci čekali únavu, byli na omylu. K vidění byl velmi rychlý hokej plný osobních soubojů a diváci se nakonec dočkali celkem pěti gólů. Zápas ovládli slovenští hokejisté v poměru 1:4 díky využitým přesilovým hrám.

Jarní servisní akce AUTO CB

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi ostrou hrou a diváci kvitovali hned několik osobních soubojů u hrazení. Již vúvodních minutách dali hostující hráči najevo, že nepřijeli jen dokončit svůj trip. Ve třetí minutě musel Smejkal na dvakrát likvidovat samostatný únik jednoho zhráčů Banské Bystrice a domácí poznali, že tento zápas opravdu nebude lehký. První třetina přinesla hodně nepřesností na obou stranách a několik vyloučení. Hned první oslabení domácích využil Indrych, který se štěstím dostal puk přes Smejkalův beton.

Také ve druhé dvacetiminutovce začínali hosté vpočetní výhodě, kterou ale nedokázali přetavit vgólovou radost. Skvělým výkonem se blýskl kapitán Akademiků Jakub Faschingbauer, jenž několikrát zavezl puk do útočného pásma domácích a snažil se připravit spoluhráčům šance kvyrovnání stavu. Pět minut prostřední části stačilo Tomáši Fišerovi ktomu, aby dal domácím nový impuls ve hře. Po souhře sFraňkem a Rubešem srovnal stav na 1:1 skvělou tečí v prostoru před brankou. Ve druhé třetině nelze nezmínit skvělou obranu všech obránců, kterým se dlouho dařilo držet hru od vlastních brankářů. Domácí opět doplatili na své vyloučení, kdy těsně po vypršení trestu Davida Rubeše využil vytvořeného tlaku David Primus a Filip Smejkal tak podruhé kapituloval.

Třetí třetina byla místem vzápase, kdy domácí opravdu nechali na ledě všechno, ale zgólů se radovali hosté. Ve 43. minutě přidal další přesný zásah Kováčik, který přesně zasunul puk mezi Smejkalovy betony poté, co domácí brankář minul svou holí cíl ve snaze vypíchnout Kováčikovi puk. Akademici se snažili, ale štěstěna byla proti. Hokejisté Banské Bystrice ukázali své kvality, kdy nevynechali jediný souboj a stále tvořili hru, ačkoliv měli pohodlný náskok. Na konečných 4:1 pro tým UMB Banská Bystrica pečetil do prázdné brány Kasanický.

Autor: Věra Novotná

Autor fotografií: Martin Kurfiřt

Autor: Věra Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 25.02.2016 18:53




10 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka